Asadove snage KONTROLIŠU 90 ODSTO ALEPA, pobunjenici se MASOVONO PREDAJU!
Foto: Reuters / Sana

kraj bitke na pomolu...

Asadove snage KONTROLIŠU 90 ODSTO ALEPA, pobunjenici se MASOVONO PREDAJU!

U prethodna 24 časa, 728 sirijskih pobunjenika predalo oružje, 13.346 civila napustilo delove Alepa pod kontrolom pobunjenika
Objavljeno:

Sirijska vojska zauzela je još jednu, veliku četvrt Alepa i sada kontroliše 90 odsto istočnog dela tog grada koji je od početka rata bio u rukama pobunjenika, saopštila je sirijska opoziciona Opservartorija za ljudska prava.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Snage sirijskog predsednika Bašara el Asada zauzele su četvrt Šeik Said, gde se od nedelje posle podne vode žestoke borbe, navela je opservatorija.

foto: Reuters / Omar Sanadiki

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 728 sirijskih pobunjenika u prethodna 24 časa prebačeno u zapadni Alep i da su predali svoje oružje. To ministarstvo je navelo i da je u istom periodu 13.346 civila napustilo delove Alepa pod kontrolom pobunjenika, prenosi Rojters.

foto: AP / Jaber Alhelo

Opservatorija je dodala da je 120.000 civila napustilo istočni Alep od početka ofanzive sirijskih snaga polovinom novembra. Pobunjenici su 2012. godine zauzeli istočni deo tog grada, koji je pre rata bio najveći grad i ekonomski centar Sirije.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.