HITNO SE OGLASILA DŽEN PSAKI: Novi momenti u slučaju "ISPORUKA NATO AVIONA UKRAJINI"!
Džen Psaki, Foto: Profimedia

važno

HITNO SE OGLASILA DŽEN PSAKI: Novi momenti u slučaju "ISPORUKA NATO AVIONA UKRAJINI"!

NATO je saopštio da ne želi direktan sukob sa Rusijom

Objavljeno:

Sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki izjavila je danas da američki zvaničnici ostaju u kontaktu sa Ukrajinom i NATO u vezi s borbenim avionima za Ukrajinu, a nakon što je Pentagon ocenio da je dogovor koji uključuje poljske letelice neodrživ.

Psaki je rekla novinarima da ostaju logistički izazovi oko toga da li poljske avione MiG treba koristiti za pomoć Ukrajini, prenosi agencija Rojters.

Sjedinjene Američke Države juče su odbile ponudu saveznice iz NATO Poljske da prebaci svoje borbene avione ruske proizvodnje MiG-29 u američku bazu u Nemačkoj, kako bi se popunile ukrajinske vazdušne snage u odbrani od ruske invazije.

Vašington nastoji da ubrza isporuku oružja Ukrajini, ali mogućnost da borbeni avioni sa teritorije Alijanse uđu u ratnu zonu „pokreće ozbiljnu zabrinutost za čitav NATO“, saopštio je Pentagon.

1 / 3 Foto: Profimedia

NATO je saopštio da ne želi direktan sukob sa Rusijom, drugom nuklearnom silom, a američki predsednik Džozef Bajden je isključio slanje američke vojske u Ukrajinu.

Poljski premijer Mateuš Moravijecki ranije danas je izjavio da samo sve države članice NATO mogu da donesu odluku o upućivanju borbenih aviona u Ukrajinu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.