Makedonske televizije, kafane i svadbe od danas bez srpske muzike
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

kao će izdržati makedonci?

Makedonske televizije, kafane i svadbe od danas bez srpske muzike

Zabrana emitovanja srpske muzike došla je na zahtev srpske organizacije za muzička prava Sokoj, koja je podržala makedonski Zampom, čiji zahtev je povećanje tarifa za emitovanje muzike, ali i sprečavanje osnivanja drugog konkurentskog udruženja koje je ponudilo niže tarife
Objavljeno: 19:22h

Makedonske televizije i radio stanice od danas nemaju pravo da emituju srpsku muziku, pošto je Udruženje za zaštitu autorskih i muzičkih prava Makedonije (Zamp) prošle nedelje zabranilo da se emituje makedonsku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zabrana emitovanja srpske muzike došla je na zahtev srpske organizacije za muzička prava Sokoj, koja je podržala makedonski Zampom, čiji zahtev je povećanje tarifa za emitovanje muzike, ali i sprečavanje osnivanja drugog konkurentskog udruženja koje je ponudilo niže tarife.

Da li je ovo najlepša i najhrabrija Makedonka? Zemljotres je zadesio u emisiji, a ona oduševila Balkan! (VIDEO)

Makedonske privatne televizije su potvrdile da će na njihovom programu ostati šou programi Pink i Grand produkcije, jer su prava za njih već otkupljena.

foto: Giphy

Zbog zabrane Zampa danas neće biti održan ni tradicionalni festival makedonske narodne muzike u Valandovu, koji je trebalo direktno da se prenosi na makedonskom javnom televizijskom servisu MRT.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.