ZAEV ČESTITAO POBEDU RAMI: Nazvao ga svojim dragim prijateljem
Zoran Zaev, Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

ČESTITKA OD ZAEVA

ZAEV ČESTITAO POBEDU RAMI: Nazvao ga svojim dragim prijateljem

Albanski premijer Edi Rama je prethodno proglasio najlepšu pobedu na parlamentarnim izborima, i rekao da je osvojio istorijski treći mandat

Objavljeno:

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev čestititao je večeras albanskom premijeru Ediju Rami pobedu na parlamentarnim izborima, nazvavši ga dragim prijateljem.

"Čestitam mom dragom prijatelju Ediju Rami na izbornoj pobedi. Severna Makedonija i Albanija produžiće još hrabrije napred i kao saveznici u NATO i ka evropskim integracijama. Naš region kroz intenzivnu saradnju očekuje svetla budućnost", napisao je Zaev na Tviteru (twitter.com/Zoran_Zaev).

Albanski premijer Edi Rama je prethodno proglasio "najlepšu pobedu" na parlamentarnim izborima, i rekao da je osvojio "istorijski" treći mandat.

Na osnovu prebrojanih 95 odsto glasačkih mesta, Socijalistička partija Edija Rame osvojila je 48,6 odsto glasova na izborima u nedelju, što je oko deset odsto bolje od opozicije okupljene oko demokrata desnog centra.

Prema projekcijama Centralne izborne komisije (CEC) Socijalistička partija će imati 74 od 140 mesta u parlamentu, odnosno apsolutnu većinu, što omogućuje Ediju Rami da bude prvi predsednik vlade koji je osvojio treći mandat.

Bonus video:

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.