MINISTAR ZDRAVLJA SEVERNE MAKEDONIJE: Suočavamo se sa snažnim talasom zaraze!
Venko Filipče, Foto: Youtube printscreen

MERA RESTRIKCIJE KRETANJA

MINISTAR ZDRAVLJA SEVERNE MAKEDONIJE: Suočavamo se sa snažnim talasom zaraze!

Vlada Severne Makedonije danas će razmatrati predlog Komisije za zarazne bolesti da se od sutra uvede policijski čas od 22.00 do 5.00 u periodu od dve sedmice

Objavljeno:

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da se njegova zemlja suočava sa snažnim talasom epidemije korona virusa i dodao da je britanski soj koji se brže širi prisutan sa više od 70 odsto.

"Ono sa čim se sada suočavamo je stvarno snažan talas i primorani smo da preporučimo ovakvu meru restrikcije kretanja (policijski čas od 22.00 do 5.00). Psihološki će ovo uticati na ljude, ali tražim razumevanje i podršku. Sve ovo je u interesu zaštite javnog zdravlja, kako bi ceo ovaj talas amortizovali", rekao je Filipče u emisiji koji se emituje na portalu "Sloboden pečat".

Prema njegovim rečima, cilj uvodjenja policijskog časa je da se smanji kretanje u večernjim satima posle zatvaranja ugostiteljskih objekata i očekivanje je da će se tim oblikom restrikcije ograničiti širenje korona virusa preko mladih koji su po svemu sudeći najčešći prenosioci zaraze.

"Svedoci smo da se u svim gradovima mladi okupljaju i u večernjim satima na javnim površinama sa jedne strane, ne nose zaštitne maske, a sa druge je očigledno da britanski soj koji je kod nas prisutan ozbiljno iznad 70 odsto čini svoje", rekao je Filipče.

Vlada Severne Makedonije danas će razmatrati predlog Komisije za zarazne bolesti da se od sutra uvede policijski čas od 22.00 do 5.00 u periodu od dve sedmice.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.