Panika u Makedoniji: Riba koja kida testise hara Dojranskim jezerom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

strašna zverka!

Panika u Makedoniji: Riba koja kida testise hara Dojranskim jezerom! (FOTO) (VIDEO)

Riba ima zube nalik ljudskim, ali znatno oštrije
Objavljeno: 11:06h

Posle objavljivanja vesti o piranama u Dojranskom jezeru u Makedoniji, koje su izujedale neke ribare, oglasio se i Hidrobiološki zavod u Ohridu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oni su saopštili da se zapravo radi o ribama sličnim krvoločnim piranama, tj. o ribi poznatoj kao amazonski paku, koju je u jezero neko najverovatnije pustio iz svog akvarijuma. Riba ima zube nalik ljudskim, ali znatno oštrije.

Stručnjaci ističu da se radi o toplovodnim ribama, koje će uginuti tokom zime, pa nema razloga za paniku.Kupači bi, do tada, trebalo da se pričuvaju, pošto je amazonski paku poznat je kao riba koja napada muške testise.

Ona se hrani biljem, insektima i koštunjavim plodovima koji padaju u vodu. Kako riba ne razlikuje ove plodove od muških testisa, u vodama Amazona i Nove Gvineje, često napada testise plivača koji se kupaju goli.

foto: Youtube printscreen

Bilo slučajeva da su neki ribari iskrvarili na smrt pošto im je ova riba odgrizla testise. Paku je popularna akvarijumska riba koja se uglavnom uvozi iz Južne Amerike, ali je poslednjih godina možete videti u vodama u raznim krajevima sveta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.