POLICIJA BRUTALNO PRETUKLA ROMA, pobesneli narod izašao na ulice! Žele glave ovih monstruma, snimak sve GOVORI
Foto: Printscreen/youtube

besni su

POLICIJA BRUTALNO PRETUKLA ROMA, pobesneli narod izašao na ulice! Žele glave ovih monstruma, snimak sve GOVORI

Oni su došli do zgrade policije i poručili da takvo nasilje ne sme da se ponovi

Objavljeno:

U Bitolju je održan protest protiv policijske brutalnosti nakon što je u tom gradu na jugozapadu Severne Makedonije, sudeći po video-snimcima koji se šire društvenim mrežama, policijski službenik fizički napao građanina romske nacionalnosti posle saobraćajne nesreće.

Učesnici protesta, održanog u subotu, skandirali su „Nema pravde, nema mira“ i nosili transparente s natpisom „Stop policijskoj brutalnosti“.

Oni su došli do zgrade policije i poručili da takvo nasilje ne sme da se ponovi.

Posle protesta Roma u Bitolju, na društvenim mrežama najavljen je i kontraprotest podrške policijskim službenicima u tom gradu koji su zbog incidenta suspendovani, javila je makedonska agencija MIA.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije podnelo je krivičnu prijavu protiv policajaca uprave Bitolj za maltretiranje pri vršenju dužnosti.

Protiv njegovog kolege, koji je bio prisutan a nije sprečio nasilje, pokrenut je disciplinski postupak, preneo je Tanjug.

Inače, na jednom od video-snimaka vide se trojica muškaraca kako stoje pored automobila koji je udario u betonski zid. Njima su prišli pripadnici najverovatnije saobraćajne policije od kojih je jedan počeo da udara jednog od muškaraca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.