Migranti odustali od ilegalnog prelaska u Srbiju!
Foto: Fonet

iz bugarske i makedonije

Migranti odustali od ilegalnog prelaska u Srbiju!

U periodu od 22. jula do danas, u više akcija zajedničkih snaga privedeno je osam osoba zbog sumnje da su krijumčarili ljude.
Objavljeno: 15:40h

Više od hiljadu migranata odustalo je u poslednje dve nedelje od ilegalnog prelaska u Srbiju iz pravca Bugarske i Makedonije, dok su zajedničke snage vojske i policije u tom periodu sprovele u prihvatni centar Preševo 236 migranata koji su zatečeni u toku akcije hvatanja krijumčara ljudi, ili su samostalno prešli državnu granicu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, u periodu od 22. jula do danas, u više akcija zajedničkih snaga privedeno je osam osoba zbog sumnje da su krijumčarili ljude.

Svi osumnjičeni su uhvaćeni u akciji ilegalnog prevoženja migranata u grupama, u kojima je bilo i do 50 osoba. U najvećem broju slučajeva migranti su prevoženi neregistrovanim vozilima sa domaćim ili stranim registarskim oznakama.

foto: Fonet

Osumnjičeni za krijumčarenje su najčešće osobe iz okoline Beograda i centralnog dela Srbije koji su povezani sa lokalnim kriminalnim strukturama u prigraničnom području. Kako se dodaje u saopštenju, oni dolaze na pogodna mesta uz granicu sa Bugarskom i Makedonijom i preuzimaju migrante sa planom da ih prevezu do Beograda i dalje.

Dvema osobama koje se terete za krijumčarenje izrečena određen je pritvor do 30 dana, četvorica su puštena da se brane sa slobode, a dve osobe su bile maloletne i protiv njih je podneta prekršajna prijava za ilegalni prelazak državne granice.

Najveći broj pokušaja ilegalnog ulaska u Republiku Srbiju je iz pravca Republike Makedonije, u širem rejonu Miratovačkog polja. Primenom različitih varijanti obezbeđenja državne granice, patrolama duž granične linije, zasedama, izviđanjem sa zemlje i iz vazduha, upotrebom termovizijskih kamera i drugih sredstava, kao i dubinskom kontrolom putnih saobraćajnica znatno je smanjen pokušaj ilegalnih prelazaka u odnosu na period pre angažovanja zajedničkih snaga, navodi se u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.