PETORICA ALBANSKIH DILERA KOKAINA UHAPŠENI U TVRDOM UPORIŠTU UČK u okolini Skoplja
Foto: Espreso/Wikipedia

dolijali

PETORICA ALBANSKIH DILERA KOKAINA UHAPŠENI U TVRDOM UPORIŠTU UČK u okolini Skoplja

Aračinovo je selo poznato po žestokim okršajima makedonskog ogranka albanske UČK i makedonske policije 2001. Makedonska policija pretrpela je tada ozbiljan poraz, a Aračinovo je od tada uporište albanskog separatizma u koje policija retko zalazi. Danas je upravo u tom selu uhapšena petočlana grupa dilera kokaina.

Objavljeno: 21:10h

Policija Severne Makedonije saopštila je danas da je uhapsila pet članova kriminalne grupe koja se bavila distrubucijom i prodajom kokaina u više gradova u državi.

"Privedene su tri osobe iz Aračinova (skopskog sela, središta albanske paravojne organizacija UČK za Severnu Makedoniju, prim. ur.), dva brata i njihov otac, kao i dve osobe iz makedonske varošice Negotino, koji su prodavali kokain u više gradova, pre svega u Skoplju, Tetovu, Kumanovu, Velesu, Kavadarcima i to po ceni od 3.000 denara (50 evra) do 5.000 denara za gram", rekao je portparol policije Toni Angelovski u izjavi medijima.

Prema njegovim rečima, u toku kriminalističke istrage "dokumetovano je više kupoprodaja kokaina, kao i drugih dejstava povezanih sa tom istragom".

"Po dobijenom naređenju suda petorica osumnjičenih su privedeni i napravljeni su pretresi pri čemu su pronađeni predmeti povezani sa istragom. Njih petorica su juče uhapšeni i danas će biti izvedeni pred sudiju za navedeni prestup", rekao je Angelovski.

U saopštenju MUP-a se precizira da su uhapšenici prodavali kokain "preko organizovane mreže preprodavaca i posrednika" i da je tu kriminalnu grupu koordinirao 49-godišnji H.A. iz Aračinova, za kojeg je Angelovski rekao da je otac dvojice članova grupe.

"U dosadašnjoj istrazi utvrđeno je da su braća F.A. (22) i F.A. (24) i njihov otac H.A. tokom dužeg vremenskog perioda nezakonito uvozili a zatim prodavali kokain po ceni od 3.000 do 5.000 denara za jedan gram u više gradova u državi", precizira se i dodaje da su drogu za prodaju prepakivali u svojoj kući.

Bonus video:

espreso.co.rs/tanjug


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.