Koliko je Srbija zapravo bedna: Ovo je karta najsiromašnijih zemalja sveta, gde smo tu mi?

švajcarci su najbogatiji

Koliko je Srbija zapravo bedna: Ovo je karta najsiromašnijih zemalja sveta, gde smo tu mi?

Građani Srbije raspolažu "bogatstvom" od 6.585 dolara po glavi stanovnika, dok komšije Hrvati imaju na primer po 22.386 dolara
Objavljeno: 17:08h

Prema interaktivnoj karti Evrope, koja je izrađena u okviru izveštaja Global Velt 2014, za potrebe banke Kredi Svis, može se videti da su Srbi među siromašnijim nacijama na svetu. Svaki Srbin u proseku bankama dužan 838 evra! Švajcarci su najbogatiji, dok građani Srbije imaju "bogatstvo" od 6.585 dolara po glavi stanovnika, a komšije Hrvati 22.386 dolara. Domaći i strani ulagači biće izjednačeni pred srpskim zakonom. Evo od kada Od Srbije su bogatije i Bosna i Hercegovina (10.704), Makedonija (9.605), pa i Albanija (8.713). Samo je Moldavija siromašnija od Srbije, sa prosečnim bogatstvom od 3.104 dolara.

Na drugom mestu, iza Švajcarske, je Novi Zeland ali sa daleko manjim prosečnim bogatstvom u odnosu na prvoplasiranu Švajcarsku, koje iznosi 400.800 dolara po stanovniku. SRBIMA SVE MANJE PLATE: Evo koliko slabije zarađujete u odnosu na prošlu godinu Na trećem mestu je Australija sa prosečnim bogatstvom po stanovniku od 369.000 dolara, navedeno je u godišnjem, šestom po redu izveštaju. Četvrtu poziciju zauzele su SAD sa 353.000 dolara. Francuska, sa bogatstvom od 262.000 dolara po stanovniku, i Belgija sa 259.000 dolara zatvaraju krug deset najbogatijih zemalja na svetu. Kliknite na zemlju da biste pogledali koliko bogatstvo imaju domaćinstva po zemljama Analiza Kredi Svisa obuhvatila je analizu bogastva 4,8 miljardi odraslih osoba u više od 200 zemalja.

Pod pojmom bogatstvo analitičari ove studije podrazumevaju vrednost finasijskih aktiva kao i realnih aktiva (pre svega nekretnina) umanjen za iznos evantalnih dugovanja.
(Espreso.co.rs / Izvor: Dnevno.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.