KUĆNI KARANTIN ZA SVE KOJI SU BILI U KONTAKTU SA DOKTORKOM NINOM: Donesena je odluka
Koronavirus / Ilustarcija, Foto: AP

samoizolacija

KUĆNI KARANTIN ZA SVE KOJI SU BILI U KONTAKTU SA DOKTORKOM NINOM: Donesena je odluka

Proteklog vikenda, Klinika je bila domaćin simpozijuma o dermato-veneričnim bolestima, kojoj su prisustvovala 103 lekara iz više zemalja koji su telefonom obavešteni o novonastaloj situaciji

Objavljeno:

Svi koji su bili u kontaktu s direktorkom Dermatološke klinike Ninom Cacom Beljanovski, koja je četvrta osoba obolela od korona virusa u Severnoj Makedoniji, moraće da se samoizoluju na 14 dana, izjavio je večeras ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na konferenciji za novinare rekao da će klinika biti privremeno zatvorena i dezinfikovana, dok će 64 zaposlenih, 11 pacijenata i 13 pacijenata na vanbolničkom lečenju biti stavljeno u kućni karantin naredne dve nedelje, prenosi MIA.

Proteklog vikenda, Klinika je bila domaćin simpozijuma o dermato-veneričnim bolestima, kojoj su prisustvovala 103 lekara iz više zemalja koji su telefonom obavešteni o novonastaloj situaciji.

Filipče je kazao i da bi Beljanovska, koja se nakon povratka iz Italije nije stavila u samoizolaciju i nije poštovala preventivne mere, trebalo da bude otpuštena, ali da je u ovom trenutku njena ostavka nemoguća zbog predstojećih izbora.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je razočarano ponašanjem Biljanovske koja se nakon povratka iz Italije prošle nedelje vratila na posao i nije se testirala.

Filipče je još jednom pozvao sve građane da slušaju preporuke lekara kako bi sprečili širenje korona virusa i istakao da je ugrožavanje javnog zdravlja veoma ozbiljan prekršaj.

"Niko neće biti posteđen od preuzimanja odgovornosti", rekao je Filipče.

On je dodao i da će Klinika za dermatologiju u Štipu takođe biti privremeno zatvorena jer su svi njeni zaposleni prisustvovali konferenciji u Skoplju.

Kada se radi o obolelima, Filipče je rekao da se čekaju rezultati još osam osoba koje imaju simptome slične gripu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.