FIRMA POVRĆA SLUŽILA KAO PARAVAN ZA ILEGALNI POSAO: Otac i sin pali u akciji policije!
Ilustracija, Foto: Profimedia

veliko hapšenje

FIRMA POVRĆA SLUŽILA KAO PARAVAN ZA ILEGALNI POSAO: Otac i sin pali u akciji policije!

Uhapšeni krijumčari kokaina danas u Makedoniji

Objavljeno:

Policija Severne Makedonije potvrdila je danas da je uhapsila četiri osobe zbog krujumčarenja kokaina iz Južne Amerike, čiji je mali deo u Skoplje stigao u kamionu sa bananama.

Uhapšeni su vlasnik skopske firme povrća Bankes kompani, uvoznika i krajnjeg primaoca tovara sa bananama, negov sin, čovek koji je istovarivao robu i vozač kamiona, 31-godičnji državljanin Crne Gore, rekao je ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Naće Čulev na konferenciji za novinare.Radi se, kako je istakao, o "medjunarodnoj operaciji protv kriminalnih astruktura uključenih u trgovinu drogom".

Kilogram, koji je sinoć zaplenjen u policijskoj akciji u Skoplju, kako je rekao Čulev, deo je veće količine kokaina namenjenog Severnoj Makedoniji, koja je zadržana u drugoj zemlji, ali je dodao da zbog istrage medjunarodne istrage ne može da kaže o kojoj se količini i o kojoj zemlji radi.

Prema rečima Čuleva, kamion šleper sa bananama, koji je vozio 31-godišnji državljanin Crne Gore, u Severnu Makedoniju je ušao preko prelaza "Ćafasan" sinoć oko devet sati, sa Albanijom.

Po dolasku u magacin u skopskom selu "Krušopek" policija je započela akciju i tu pronašla sina vlasnika Bankesa, 22-godišnjeg J. E. i 51-godišnjeg R. I. koji je istovarao robu, a nedugo zatim se pojavio i vlasnik firme za voće 47-godišnji S. E.

Čulev je naveo da je prilikom pretresa šlepera i magacina pronadjeno pakovanje od jednog kilograma kokaina i da je zaplenjeni mobilni telefoni i novac (3.000 evra, 700 dolara i 188.000 denara) i šleper "Iveko" sa 1.098 paketa banana.

Prema rečima ministra policije, četvorica uhapšenih muškaraca koji su zadržani u polcijskoj stanici danas će biti predati Tužilažtvu za organizovani kriminal, sa kojim je zajedno sprovedena akcija od 17. do 19. febraura.

"Prve prvere pokazuju da je pravno lice, uvoznik banana Baneks, prethodno u 120 navrata izvršio uvoz voća, u najvećem delu iz Kolumbije, a u manjem delu iz Ekvadora", rekao je Čulev i dodao da će popodne započeti i finasijska istraga te kompanije, kao i odnos sa drugim firmama. Prema portalu MKD.mk, u medjunarodnu akciju sprečavanja trgovine drogom bili su uključeni i italijanska i crnogorska polcija, a banane su bile utovarene u meksičkoj luci Verakruz.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.