ZLOSTAVLJALI MIGRANTE, MAKEDONIJA REAGOVALA ODMAH: Detalji užasa se ne mogu opisati!
Policija / Ilustracija, Foto: Dado Đilas

dolijali

ZLOSTAVLJALI MIGRANTE, MAKEDONIJA REAGOVALA ODMAH: Detalji užasa se ne mogu opisati!

Navodi se da su optuženi u oktobru držali migrante dve nedelje u kući na severu zemlje

Objavljeno:

Vlasti Severne Makedonije podigle su optužnice protiv tri Pakistanca i jednog državljanina te zemlje zbog zatvaranja 12 migranata, izjavili su danas zvaničnici.

Tužilaštvo je saopštilo da veruje da su se optuženi "naročito ponižavajuće i okrutno" odnosili prema migrantima iz Indije, Avganistana i Pakistana, među kojima je bilo dvoje dece.

Navodi se da su optuženi u oktobru držali migrante dve nedelje u kući na severu zemlje.

Četvoro osumnjičenih uhapšeno je prošle godine, ali je to objavljeno danas. Prema optužnicama, osumnjičeni su doveli do toga da migranti "izgube osećaj za vreme", davali su im hranu jednom dnevno i fizički ih zlostavljali.

Takođe su navodno zahtevali novac od njihovih rođaka u drugim evropskim zemljama i pretili migrantima ubistvom kada bi zatražili da ih oslobode. Jedan od migranata uspeo je da kontaktira rođake koji su slučaj prijavili vlastima Srbije, a one informisale policiju Severne Makedonije, navelo je tužilaštvo.

Ako tri pritvorena Pakistanca budu osuđena, preti im do osam godina zatvora. Protiv severnomakedonskog državljanina u čijoj su kući držani migranti takodje je podignuta optužnica, a on se nalazi u kućnom pritvoru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.