ALBANAC JE NAJMOĆNIJI LIK U MAKEDONIJI: Ali AHMETI će još dugo VLADATI, evo i ZAŠTO
Foto: Printscreen

otkriveno

ALBANAC JE NAJMOĆNIJI LIK U MAKEDONIJI: Ali AHMETI će još dugo VLADATI, evo i ZAŠTO

DUI je članica vladajuće koalicije. Od 2002. do 2006. godine DUI je bila u vladi sa levim Socijdemokrastkim savezom Makedonije (SDSM)

Objavljeno: 20:21h

Predsednik najveće partije Albanaca u Severnoj Makedoniji, Demokratske unije za integraciju (DUI), Ali Ahmeti izabran je danas po četvrti put na tu funkciju.

Na Četvrtom izbornom kongresu DUI održanom sportskoj hali "Kale" u Skoplju 60-ogodišnji Ahmeti, koji se na čelu stranke nalazi od njenog osnivanja 2002. godine, ponovo je izabran aklamacijom više od 800 delegata.

Ahmeti je pristalicama obećao pobedu DUI na vanrednim izborima u aprilu naredne godine (u albanskom bloku) i istakao da će da će u budućoj kolicionoj vladi saradjivati samo sa strankama koje poštuju Prespanski dogovr sa Grčkom i Dogvor o prijateljstvu sa Bugarskom.

DUI je članica vladajuće koalicije. Od 2002. do 2006. godine DUI je bila u vladi sa levim Socijdemokrastkim savezom Makedonije (SDSM), od 2008. do 2016. u ; koaliciji sa makedonskom konzervativnom nacionalnom partijom VMRO DPMNE, a od 2016. do sada ponovo sa SDSM.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.