ZAMENIK MINISTRA ZDRAVLJA SNIMLJEN KAKO PRIMA MITO: Tražio je SRAMNU SUMU za operaciju (VIDEO)
Musa je uhvaćen u primanju mita, Foto: Youtube printscreen

SKANDAL

ZAMENIK MINISTRA ZDRAVLJA SNIMLJEN KAKO PRIMA MITO: Tražio je SRAMNU SUMU za operaciju (VIDEO)

Tromesečna istraga emisije otkriva aranžmane koje je zamenik ministra dogovorio u prostorijama bolnice

Objavljeno:

Emisija Fik Hare na albanskoj televiziji Top Channel objavila je sinoć daje zamenikministra zdravlja Asim Musa traži mito za obavljanje pacijentske operacije.

Tromesečna istraga ove emisije otkriva aranžmane koje je zamenik ministra dogovorio u prostorijama bolnice.

Top Chanel podseća da je Musa bio direktor dve bolnice u Strugi tri godine. Dve godine u Opštoj bolnici i godinu dana u Nefrološkoj bolnici.

Novinari emisije su, kako objašnjavaju, počeli da istražuju slučaj pošto su primili mnogo pritužbi pacijenata koji traže mito.

U početku su razmenjivali poruke sa zamenikom ministra i dogovorili datum i mesto sastanka u Strugi.

Uspeli su da se sastanu sa zamenikom ministra, koji je tvrdio da treba uraditi analizu kako bi se videlo da li je pacijentu potrebna intervencija. U razgovoru kaže da će se u bolnici podvrgnuti operaciji koja košta 1.000 evra.

Ako se pacijent pojavio u drugim okolnostima, morao bi platiti više za ovu operaciju u rasponu od 1.100-1.200 €. Ali zamenik ministra uveravao je novinare da neće plaćati analizu, koja će koštati oko 150 eura.

Na kraju razgovora novinari su pitali zamenika ministra da li bi mogli izvršiti plaćanje na licu mesta, ali Musa ih je zamolio da uplate izvrše na dan intervencije.

Očekuje se da će zamenik ministra zdravlja Asim Musa biti otpušten sa svih državnih i stranačkih položaja sutra nakon skandala o podmićivanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/slobodenpecet.mk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.