Anarchy in Skopje: Paljevina, tuča i hapšenja, demolirana kancelarija predsednika Makedonije! (FOTO)

drugi dan protesta

Anarchy in Skopje: Paljevina, tuča i hapšenja, demolirana kancelarija predsednika Makedonije! (FOTO)

U protestima učestvovalo najmanje 3.000 ljudi, nekoliko povređenih, privedeno desetak demonstanata
Objavljeno: 10:16h

U sinoćnjim sukobima demonstranata i policije, na ulicama Skoplja, povređeno je nekoliko osoba i privedeno desetak demonstranata. Demolirana je kancelarija predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, javljaju makedonski mediji. Velike demonstracije u Skoplju, jajima gađana Vlada! (VIDEO) Situacija je eskalirala kad je nekoliko desetina mladića bukvalno demoliralo Predsedništvo, izbacili su nameštaj i spalili sve na ulici.

Građani su jajima i kamenjem zasuli zgradu Predsedništva i zapalili sliku predsednika Ivanova. Ubrzo je intervenisala policija i privela desetak ljudi. Procenjuje se da je u protestima učestvovalo najmanje 3.000 ljudi.
Prethodno su pristalice Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) i građanske organizacije pozvale Ivanova da povuče odluku o aboliciji 56 osoba, većinom političara, i da ode sa dužnosti.
Do sukoba je došlo kada su demonstranti pokušali da probiju kordon policije i upute se ka sedištu vladajuće VMRO-DPMNE. Demonstranti su se u stampedu razbežali sa ulica makedonske prestonice.
(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.