POSLE SNIMKA NA KOJEM SE VIDI KAKO BOKI 13 KUPI PARE, ISPLIVAO I DOKAZ DA SE SASTAJAO SA ZAEVIM! Isplivale SLIKE
Boki 13 i Zaev, Foto: Instragam printscreen

ŽIV SE NAKUPIO

POSLE SNIMKA NA KOJEM SE VIDI KAKO BOKI 13 KUPI PARE, ISPLIVAO I DOKAZ DA SE SASTAJAO SA ZAEVIM! Isplivale SLIKE

Međutim i sam Boki 13 nije krio da se viđa sa premijerom Zaevim, pa je fotografije njihovog susreta više puta objavljivao na svom Instagram profilu

Objavljeno: 22:24h

Reketaška afera trese Severnu Makedoniju, a u nju je, pored kontroverznog uhapšenog voditelja Bojana Jovanovskog, na estradi poznatijeg kao Boki 13, upleten i sam državni vrh s premijerom Zoranom Zaevim na čelu, ali i njegova štićenica, bivša specijalna tužiteljka Katica Janeva.

Međutim i sam Boki 13 nije krio da se viđa sa premijerom Zaevim, pa je fotografije njihovog susreta više puta objavljivao na svom Instagram profilu!

Ona je, prema pisanju regionalnih medija, trebalo da obezbedi slobodu najbogatijem Makedoncu, biznismenu Jordanu Kamčevu, koji je za to dao Bokiju 13 čak 1,5 miliona evra u torbi „luj viton“.

Sumnjive veze

Akter nezapamćene afere je, kako se spekuliše, i Zoran Bašanović, savetnik premijera Zaeva, a skandal je odjeknuo i van regiona, što su komentarisali i evropski funkcioneri.

Jordana Kamčeva su reketirali sa obećanjem da će mu olakšati položaj kod Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal u „slučaju Imperija“, za koji je osumnjičen, i to preko Bokijeve prijateljice, u tom trenutku specijalne tužiteljke Katice Janeve, štićenice Zorana Zaeva. Reketaši su prvo tražili osam miliona evra, ali su dobili 1,5 miliona u kešu.

Korak po korak

PRVO KOD ZAEVA, PA U TUŽILAŠTVO

Biznismen Jordan Kamčev, koga je reketirao Boki 13, prijavio je taj slučaj početkom maja Tužilaštvu za organizovani kriminal, a prethodno je o tome razgovarao sa Zaevim. Kamčev je, po Forbsovoj listi, najbogatiji Makedonac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs / Silvija Slamnig)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.