UMRO IGNAT PANČEVSKI: Razotkrio je sporazum Karadžić - Holbruk i OBELODANIO PISMA RATKA MLADIĆA!
Igor Pančevski, Foto: Printscreen Youtube

nakon teške bolesti

UMRO IGNAT PANČEVSKI: Razotkrio je sporazum Karadžić - Holbruk i OBELODANIO PISMA RATKA MLADIĆA!

Na Pančevskog je 2013. godine u skopskom naselju bio izvršen atentat, ali je srećom bio samo ranjen u nogu

Objavljeno:

Nakon kratke i teške bolesti, u Skoplju je umro advokat Ignat Pančevski (69), koji je mnogo toga znao, a neke od tajni je verovatno sa sobom poneo u grob.

On je obelodanio tajni sporazum između bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića i nekadašnjeg izaslanika SAD u Bosni i Hercegovini, Ričarda Holbruka.

Dogovoru Karadžić – Holbruk, kako nam je u martu 2012. godine otkrio skopski advokat, prethodio je sastanak Slobodana Miloševića sa aktuelnim političarima toga doba.

Pre konačnog dogovora Karadžić - Holbruk, bio je sklopljen i pripremni ugovor, na koji su svoje potpise saglasnosti stavili tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević, ministar spoljnih poslova Milan Milutinović, bivši ministar spoljnih poslova Republike Srpske Aleksa Buha, Biljana Plavšić i Momčilo Krajišnik.

Pančevski nam je tada rekao da se kod njega nalaze audio i video trake, zajedno sa potpisanim dokumentima, među kojima i brojni dokumenti vezani za događaje u Srebrenici.

Primaljiva ponuda za Karadžića

Holbruk je vođi bosanskih Srba obećao zaštitu Amerike i da ga neće tražiti ili uhapsiti ukoliko se povuče sa političke scene i iz javnog života, ali tog obećanja se nisu pridržavali.

Ugledni skopski advokat Ignat Pančevski je otkrio i da se komandant Glavnog štaba vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić, čak sedam godina krio u Severnoj Makedoniji - i to uz znanje najmoćnijih tajnih službi sveta.

Pančevski nam je govorio da je general Mladić bio u Makedoniji sve do hapšenja 26. maja 2011. godine u selu Lazarevo kod Zrenjanina. Tvrdio je da je za Mladićev boravak u Severnoj Makedoniji znao i tadašnji ambasador NATO u Skoplju, Nikolas Bigman, sa kim je general Mladić preko kurira bio u stalnoj komunikaciji.

Pokazao je i deo brojnih dokaza sa kojima je potvrdio svoje tvrdnje: tašnu u kojoj je prenošena pošta, originalna, fotokopirana, šifrovana i nešifrovana pisma koja su razmenjivali general Mladić i ambasador Bigman.

- Deo tih dokaza moji klijenti su dali meni, a drugi deo čuvaju u svojim tajnim sefovima. Svi ti dokazi govore da su general Mladić i kancelarija NATO u Makedoniji komunicirali od 2004. godine pa sve do hapšenja Mladića - govorio je Pančevski.

Advokat Ignat Pančevski nam je tada otkrio da u svom depou čuva brojne pisane i materijalne dokaze, audio i video zapise vezane za dogovor Karadžić - Holbruk, boravak generala Ratka Mladića u Severnoj Makedoniji, način njegove komunikacije sa ambasadorom NATO u Skoplju.

Imao je snimljene razgovore Karađžića i Miloševića

Kod ovog uglednog advokata se nalazi i 240 CD-ova sa snimljenim razgovorima tadašnjeg najvišeg državnog i političkog rukovodstva Srbije i Republike Srpske.

Deo dokaza Pančevski je i nama pokazao, a među njima i dvadesetak CD-ova sa snimljenim razgovorima između Miloševića i Karadžića. Na jednom se nalazio i snimljen razgovor između Arkana i Legije.

Pančevski nam je rekao da je Haški tribunal potrošio ogromnu sumu evra samo da on ne bi u Hagu branio ljude iz Makedonije i druge optužene za ratne zločine sa područja bivše Jugoslavije

Široj javnosti, Pančevski je postao poznat po tvrdnjama da je na bivšeg makedonskog predsednika Borisa Trajkovskog bio izvršen atentat. Pozivajući se na brojne dokumente sa kojima raspolaže, on je tada rekao da je avion, koji se 26. februara 2004. godine srušio kod sela Rotimlje blizu Mostara, u kome se nalazio Trajkovski, raketom oborio drugi, vojni avion, a preživele putnike je potom jedna vojna jedinica spalila napalmom.

Na Pančevskog je 2013. godine u skopskom naselju bio izvršen atentat, ali je srećom bio samo ranjen u nogu.

Bio je novinar, pa batalio pero

Pančevski se punih 15 godina profesionalno bavio novinarstvom, a onda je odlučio da promeni profesiju. Novinarsko pero je zamenio advokaturom.

Kao advokat, od prvog dana je radio na najosetljivijim predmetima vezanim za albanski separatizam i iredentizam koji je bio aktuelan 1986., 1987. i 1988. godine.

Zahvaljujući klijentima koji su od njega tražili pravnu pomoć, od njih je dobio brojne dokaze od balkanskog, evropskog i svetskog značaja.

Pančevski je pokušavao da rasvetli nekoliko mega afera vezanih za građevinsku mafiju u Skoplju, a uporno je tvrdio da je bivša vlast putem kriminala iz Severne Makedonije u inostranstvo i svoje džepove iznela više od pet milijardi evra.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.