MALOLETNICA RODILA BEBU, PA JE GOLU OSTAVILA U PARKU: Kada ju je napokon POLICIJA pronašla, OPET ODREKLA DETETA!
Bebu je rodila neudata maloletnica, čiji identitet nije saopšten, Foto: Filip Plavčić

strašno

MALOLETNICA RODILA BEBU, PA JE GOLU OSTAVILA U PARKU: Kada ju je napokon POLICIJA pronašla, OPET ODREKLA DETETA!

Bebu je rodila neudata maloletnica, čiji identitet nije saopšten

Objavljeno: 16.05.2019. 21:46h

Za nepuna dva dana policija je uspela da pronađe majku koja je prekjuče na travnjaku parka u skopskom naselju Topansko polje ostavila svoju tek rođenu, golu bebu.

Slučajni prolaznik je čuo plač novorođenčeta i odmah pozvao MUP. Policija je bebu prevezla na Kliniku za dečije bolesti gde su nakon pregleda i odgovarajuće terapije koju su joj dali izjavili da je beba muškog pola i da je u dobrom opštem stanju.

Bebu je rodila neudata maloletnica, čiji identitet nije saopšten. Ona je jutros sa svojom majkom bila u Centru za socijalni rad u Skoplju gde je izjavila, a potom i potpisala izjavu da ne može da se brine o svom novorođenom sinu, i da ga se odriče.

Majka ima tri meseca da razmisli 

- Iz tih razloga tokom dana detetu će biti naznačen staratelj po službenoj dužnosti, a majka ima rok od tri meseca da potvrdi ili povuče odluku o odricanju od svog sina - izjavila je za skopsku televiziju Sitel, Nataša Stanoević, direktorka skopskog Centra za socijalni rad.

Beba je dobrog zdravstvenog stanja i do ponedeljka će ostati na Dečijoj klinici u Skoplju. Potom će biti smeštena u hraniteljsku porodicu, a u međuvremenu će dečkiću, kome još nije dato ime, biti izvađeni neophodni dokumenti, matični broj i zdravstvena knjižica.

- Beba će biti u Skoplju pod stalnim nadzorom stručnih službi koje će redovno posećivati porodicu kod koje će se beba nalaziti. Ona će redovno biti nošena i na lekarske preglede, a primiće sve vakcine koje treba - rekla je Nataša Stanoević, dodajući da su i ranije imali sličnih iskustava sa tek rođenim i ostavljenim bebama.

Ukoliko se maloletna majka u roku od tri meseca ne predomisli i ako se definitivno odrekne svog sina, dete će biti dato na usvajanje. Policija i istražni organi tek treba da odluče da li će i kakvu prijavu poneti protiv maloletne majke koja je odmah nakon porođaja bacila svoju bebu, o kojoj će se za sada brinuti država.

 

 

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media