GRUEVSKI U BEKSTVU? Policija mu pretražuje kuću, poslednji put ga videli telohranitelji pre 4 dana!
Nikola Gruevski, Foto: AP

uzbuna u makedoniji

GRUEVSKI U BEKSTVU? Policija mu pretražuje kuću, poslednji put ga videli telohranitelji pre 4 dana!

Zvaničnici koji naređuju pritvaranje treba da preuzmu odgovornost za činjenicu da je Gruevski sada begunac

Objavljeno:

Makedonska policija pretražila je u ponedeljak kuću bivšeg premijera Nikole Gruevskog, a biće pretraženo još nekoliko lokacija, izjavio je danas makedonski ministar unutrasnjih poslova Oliver Spasovski.

On je na konferenciji za novinare kazao da će biti preduzete i dodatne mere poput provere automobila, pojačanog prisustva policije na izlazima iz Skoplja i graničnim prelazima, kao i da policija analizira sve moguće informacije, prenosi MIA.

Upitan da li će policija ući u štab VMRO-DPMNE, Spasovski je kazao da mogu da uđu u svaku zgradu sa odgovarajućim sudskim nalogom i dodao da nisu nameravali u ponedeljak da uđu u stranački štab, već samo da vrše provere u njegovoj blizini.

- Gruevski je bio slobodan građanin do ponedeljka u 16.30, kada je sud izdao poternicu. On je imao lično obezbeđenje kao bivši premijer, koje je koristio samo na osnovu ličnog zahteva. Poslednji put pripadnici obezbeđenja su ga videli 8. novembra oko 23 sata- rekao je Spasovski.

Kako je ocenio, zvaničnici koji naređuju pritvaranje treba da preuzmu odgovornost za činjenicu da je Gruevski sada begunac.

- Pritvor se određuje u slučajevima krađe i pljačke, ali ne i za teška krivična dela. Policija radi na osnovu naloga suda i ne može da prati nekoga sve vreme samo zbog pokrenute sudske procedure protiv te osobe - rekao je Spasovski.

Prema njegovim rečima, to je kršenje prava.

- Ukoliko nastavimo da pratimo kao pre, imamo ozbiljan problem - rekao je Spasovski.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.