ĆUTI KRAVO, KU*KO JEDNA: Vaspitačice SMIRIVALE decu DREKOM I BRUTALNIM UVREDAMA! SNIMAK JE JEZIV! (VIDEO)
Foto: Printscreen/facebook

ZA PRIJAVU

ĆUTI KRAVO, KU*KO JEDNA: Vaspitačice SMIRIVALE decu DREKOM I BRUTALNIM UVREDAMA! SNIMAK JE JEZIV! (VIDEO)

Jedna žena, ogorčena njihovim ponašanjem je mobilnim telefonom sve snimila i na svom Fejsbuk profilu postavila video

Objavljeno:

Julijana Ortakovska ostala je u šoku kada je čula plač dece koji ju je i probudio. Kako je napisala, cela scena je bila jako jeziva, a sve se dešavalo u vrtiću, "Detska radost" u Đevđeliji, na jugu Makedonije, udaljenog dvadesetak metara od njene kuće u ulici Ilindenska.

Kako je dodala, ono što ju je ostavilo bez teksta jeste loš odnos vaspitačica koje su bile vulgarne prema deci. One su pokušavale da ih "smire" rečima, "kučko jedna, kravo."

Ogorčena njihovim ponašanjem ona je sa mobilnim telefonom snimila i na svom Fejsbuk profilu postavila video uz komentar:

- Ne znam koliko se sve ovo dobro čuje, ali evo šta se dešava iza leđa roditelja "vrlo iskusnih" zaposlenih u vrtiću. Plač dece trajao je dva sata, a umesto da ih smiri, obraćala im se sa ku*ko jedna, kravo, i sa kakvim još sve ne pogrdnim rečima... Nisam znala šta pre da uradim, da li da uđem i da je utepam. Srce mi se cepalo slušajući malu decu kako trpe takvu strašnu i bezobraznu torturu, napisala je Julijana Ortakovska i na socijalnim mrežama i makedonskim portalima izazvala lavinu komentara i osuda prema zaposlenim u vrtiću "Detska radost".

Ljudi su s pravom reagovali govoreći da ti je strah da pustiš dete u takav vrtić.

- To na sve liči, samo ne na vrtić - napisao je Vasil Gligorov, a Dženi Cepenkovska se zalaže da se takve osobe odmah isteraju s posla i da im se više nikada ne da šansa da se brinu o malim anđelima.

Odgovorni u vrtiću "Detska radost" u Đevđeliji ostali su nemi na prozivke javnosti, ali ne i u makedonskom Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, koji su odmah u vrtić poslali inspektore iz Odeljenja za nadzor i zaštitu dece.

- Ukoliko se potvrdi verodostojnost ovog događaja, svi odgovorni će odmah biti sakncionisani. Neće se tolerisati bilo kakvo neodgovarajuće ponašanje prema deci u vrtićima - saopštili su iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.