Kosovski Albanci NAORUŽANI DO ZUBA planiraju UPAD: Kreću na Kumanovo, moguć RAT
Foto: Fonet

haos?

Kosovski Albanci NAORUŽANI DO ZUBA planiraju UPAD: Kreću na Kumanovo, moguć RAT

Užasavajući podaci

Objavljeno:

Agencija Preševa jone je objavila da "grupa kosovskih Albanaca naoružanih do zuba" planira upad na teritoriju Makedonije. Vojni stručnjaci upozoravaju da će opastanak Makedonije kao države biti veoma upitan ukoliko dođe do novog rata sa Albancima.

Kako se navodi, oni planiraju da krenu prema Kumanovu, uz poruku "da se neće vratiti dok članovi kumanovske grupe ne budu pušteni na slobodu". Podsetimo osmorica članova grupe koja je izvršila teroristički napad u Kumanovu osuđeni su na doživotne kazne zatvora, a ostali su dobili dugogodišnje zatvorske kazne.

foto: Fonet

Tužilaštvo je tvrdilo da je "Kumanovska grupa"odgovorna za sukob sa policijom u maju 2015. godine u Kumanovu, i da je pre toga, u aprilu 2015. napala i policijsku stanicu u Gošincu.

Sudski proces počeo je u junu 2015. godine tačno devet meseci nakon što su se u kumanovskom naselju Divo pripadnici "Kumanovske grupe" sukobili sa specijalnom policijom, a u dvodnevnim sukobima, 9. i 10. maja poginulo je osam policajaca, a 42 su teško povređen

Vojni stručnjaci upozoravaju da će opastanak Makedonije kao države biti veoma upitan ukoliko dođe do novog rata sa Albancima.

Štaviše, smatraju da Makedonija teško može da opstane kako država, tim pre jer je već mesecima nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi koja je pre nekoliko meseci pretila da izazove i građanski rat.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.