Suzavcem i vodenim topovima na migrante kod Đevđelije! (FOTO)

novi sukobi na granici

Suzavcem i vodenim topovima na migrante kod Đevđelije! (FOTO)

Specijalci uhvatili veću grupu onih koji su uspeli da zaobiđu zid i pređu na makedonsku teritoriju. Dva kordona policije na prelazu Đevđelija. Vojska spremila suzavac i vodene topove
Objavljeno: 13:57h

Oko 300 migranata iz zemalja koje nisu ugrožene ratom ponovo je protestovalo na grčko-makedonskoj granici, kod Đevđelije. Makedonci dižu ogradu na granici sa Grčkom! (FOTO) Tokom protesta koji je trajao oko 45 minuta, na desetine ekonomskih miganata, uglavnom iz Irana, popelo se na ogradu i pozivali ostale na protest. Žičana ograda sa Grčkom se ojačava Veliki broj migranata došao je do ograde sa grčke strane, a u prvim redovima su bila deca. Sa sobom su nosili transparente na kojima je pisalo "Mi nismo teroristi, želimo mir", "Hvala na pomoći". Uzvikivali su "Policijo, molimo vas, otvorite granice, postaje hladno" i "Molimo, pomozite. Nismo životinje".

Zatim su se povukli dublje na pograničnu teritoriju Grčke. Uporedo s protestom, makedonske snage bezbednosti uhvatile su veliku grupu onih koji su nekako uspeli da zaobiđu žičanu ogradu i vratile ih u Grčku. Na svakih 15 do 20 minuta stižu nove grupe ekonomskih migranata koji su ilegalno ušli u Makedoniju i koje specijalci vraćaju na drugu stranu granice. Dva kordona policije čuva prelaz, a veliki broj specijalaca i dalje pristiže u Đevđeliju. Vojska je spremila vodene topove i suzavac.
Stigla su i oklopna vozila, a vojna policija je uklonila novinare sa graničnog prelaza. Razlog za protest ekonomskih migranata je kulminacija nezadovoljstva, jer je protekle noći u Makedoniju ušlo nekoliko hiljada ljudi iz Sirije, Iraka i Avganistana, dok oni danima čekaju sa druge strane granice. Noć u prihvatnom centru u Đevđeliji protekla je mirno. (Espreso.co.rs / Izvor: RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.