Zaev danas u Briselu: Traži se najbrži put u NATO!
Foto: AP

PLAN REFORMI

Zaev danas u Briselu: Traži se najbrži put u NATO!

Zaev će se u Briselu sastati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stolgenbergom, predsednikom Saveta Evrope Donaldom Tuskom, visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini i komesarom za proširenje Johanesom Hanom

Objavljeno:

Premijer Makedonije Zoran Zaev boraviće danas u Briselu, prvi put od stupanja na tu dužnost, gde će sa predstavnicima EU i NATO prioritetne reforme na kojima insistira Brisel, a koje bitu državutrebalo da vrate na put evroatlatnskih integracija.

- Kao premijer veoma cenim podršku koju je nova vlada dobila od EU i NATO. Vlada je snažno posvećena konkretnom planu reformi koje će vratiti Makedoniju na put priključenja EU i NATO.

Makedonija sledeće godine u NATO - sa novim imenom?

Vlada će raditi na iznalaženju rešenja za otvaranje poglavlja 23 i 24, što je neophodno u procesu pristupanju, ali i u sprovođenju planiranih reformi - rekao je Zaev.

Prema agenci, Zaev će se u Briselu sastati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stolgenbergom, predsednikom Saveta Evrope Donaldom Tuskom, visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini i komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

foto: Reuters

Makedonija je još 2008. bila na putu priključenja NATO, ali je u tome sprečila Grčka koja je uložila veto zbog nesporazuma oko imena Makedonije.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.