Zaev: Nova makedonska vlada biće formirana do srede uveče
Foto: Profimedia

Sednica je zakazana za utorak

Zaev: Nova makedonska vlada biće formirana do srede uveče

Kako je kazao, nova vlada će se razvijati u dva smera - reformama i poboljšanju života građana

Objavljeno:

Lider SDSM i i mandatar za sastav nove Vlade Zoran Zaev izjavio je danas da očekuje da će nova makedonska vlada biti formirana do srede uveče.

- Sednica je zakazana za sutra (utorak), rasprava bi trebalo da traje dva dana, što znači da će vlada biti izabrana do srede uveče.

- Nadam se da se ovaj krajnji rok neće do kraja iskoristiti, uzimajući u obzir prethodna iskustva - rekao je Zaev novinarima nakon davanja izjave u kancelariji javnog tužioca za organizovani kriminal i korupciju, a povodom tužbe koju je SDSM podneo protiv bivše vlade i ministara za korupciju, prenosi MIA.

Prema njegovim rečima, prvo što će Vlada učiniti biće ukidanje spoljnog testiranja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Kako je kazao, nova vlada će se razvijati u dva smera - reformama i poboljšanju života građana.

Govoreći o tužbi koju je SDSM podnela protiv Vlade i ministara, Zaev je rekao da se ona odnosi na pojedince koji su radili i kao poslanici i kao ministri.

- Nadamo se da će tužilaštvo potvrditi da su prekršaj počinili tehnički premijer Emil Dimitriev, ministar zdravlja Nikola Todorov, ministar spoljnih poslova Nikola Poposki i ministarka kulture Elizabeta Kančeska Milevska - rekao je Zaev.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.