Devetoro optuženih za nerede u makedonskom Sobranju: KRIVI SMO!
Foto: Reuters

nekoliko optužnica

Devetoro optuženih za nerede u makedonskom Sobranju: KRIVI SMO!

Očekuje se da u toku dana prvoj grupi od devet optuženih bude izrečena kazna

Objavljeno:

Svih devet osoba iz prve grupe optuženih da su krajem aprila učestvovali u nasilju u Sobranju Makedonije priznali su danas pred sudom krivicu, javili su lokalni mediji.

Makedonsko državno tužilaštvo optužene tereti za najblaže krivično delo - učešće u masi u nameri sprečavanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

Očekuje se da u toku dana prvoj grupi od devet optuženih bude izrečena kazna.

OVAKO JE POČEO LINČ: Objavljen snimak momenta kad je poslanik VMRO skinuo barikadu sa ulaza u parlament!

Pred krivičnim sudom u Skoplju okupilo se dvadesetak pristalica optuženih, a oko zgrade je vidljivo pojačano prisustvo policije.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO-DPMNE u Sobranje Makedonije 27. aprila, nakon što je parlamentarna većina okupljena oko SDSM izabrala Talata Džaferija za predsednika parlamenta, povređeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima i lideri Alijanse za Albance Zijadin Sela i SDSM Zoran Zaev, kao i nekoliko novinara.

foto: Reuters

Brojni makedonski pravnici, među kojima i bivši tužioci, kritikovali su državno tužilaštvo zbog toga što osumnjičene za upad u parlament tereti za najlakše krivično delo, izražavajući sumnju da time pokušava da se prikrije istina i da se zaštite organizatori i nalogodavci.

Helsinški odbor za ljudska prava u Makedoniji je u nasilnom upadu u Sobranje pronašao 28 krivičnih dela, među kojima su i pokušaj ubistva, veleizdaja i terorizam.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.