Procureo tajni snimak: Ovako PROUSTAŠKI VOĐA BATINAŠA KRIJE PIŠTOLJ tokom haosa u Sobranju! (VIDEO)
Foto: Radio Slobodna Evropa

hAOS!

Procureo tajni snimak: Ovako PROUSTAŠKI VOĐA BATINAŠA KRIJE PIŠTOLJ tokom haosa u Sobranju! (VIDEO)

Jug je bio jedan od batinaša VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, koji je organizovao upad u makedonsko Sobranje sa ciljem da se napadnu poslanici opozicije, a po svemu sudeći možda i da bude ubijen neko od njih
Objavljeno:

Poklonik proustaškog HOS-a Makedonac Igor Jug, koji je bio jedan od vođa napada na poslanike u Sobranju, imao je pištolj kada je ušao u Sobranje i izazvao nerede.

Na internetu se pojavio i snimak ovog ekstremiste na kom se jasno vidi da je čovek, koji je na svom FB profilu veličao antisrpstvo, ustaštvo i NDH, više puta posezao za pištoljem koji mu se nalazio ispod majice za pojasom.

Kako je Kurir ranije objavio, Jug je bio jedan od batinaša VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, koji je organizovao upad u makedonsko Sobranje sa ciljem da se napadnu poslanici opozicije, a po svemu sudeći možda i da bude ubijen neko od njih.

"Pitanje je samo šta bi se desilo da su njegovi šefovi poslali signal za ubistvo", kaže izvor Kurira koji je bio na licu mesta. A najgori scenario je izbegnut pukom slučajnošću, jer mu je u gužvi, izgleda, negde ispao pištolj.

To je ranije potvrdio i ugledni srpski advokat u Makedoniji i predsednik Nadzornog odbora Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Miroslav Vujić.

"Jedan od batinaša Gruevskog nosio je proustašku majicu s grbom Hrvatskih oružanih snaga (HOS). Reč je o muškarcu iz Kumanova. To je Igor Jug, dobro poznati kriminalac, koji ima podebeo dosije u policiji. On je za pojasom imao pištolj koji mu je ispao. Napao je i pretukao jednog našeg poslanika iz Kumanova jer ga je prepoznao", rekao je Vujić.

Jug se na FB profilu, koji je u međuvremenu ugasio, predstavljao kao terorista Vlado Georgiev Černozemski, pripadnik VMRO i ubica kralja Aleksandra, a često se predstavljao kao Hrvat iz Kumanova, isticao bliskost sa proustaškom organizacijom HOS (koja je postavila natpis „Za dom spremni“ u Jasenovcu), postavljao pesme proustaškog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, kao i pesme terorističke VMRO o klanju Srba...

foto: Kurir

On se čak i prilikom napada na Sobranje pojavio u majici HOS-a.

Portal Dokazm.mk ranije je objavio da je ovaj batinaš Nikole Gruevskog rođen u Ohridu, ali da živi u Kumanovu, i da je reč o čoveku koji je „tri puta optužen za silovanje, jednom za ubistvo, i da je povezan i s prodajom narkotika“.

Ipak, ta sumnjiva prošlost nije izgleda smetala dvojici bivših makedonskih premijera - Nikoli Gruevskom i Ljupču Georgijevskom - da se fotografišu s Igorom Jugom, koji je te fotografije postavio na internet. Na njima se vidi da je reč o fotografijama sa političkog skupa iz 2003. godine, kao i da batinaš ima službenu legitimaciju, što znači da nije tu slučajno.

On je postavio fotografiju s makedonskim i hrvatskim simbolima uz natpis „Braća po oružju“. Takođe ima i fotografiju s crnom zastavom na kojoj je slika Černozemskog, mape „velike Makedonije“ i „velike Hrvatske“, kao i datum 9. oktobar 1934, što je dan ubistva kralja Aleksandra.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.