Skoplje: Uhapšen osumnjičeni za napad na Zijadina Selju!
Foto: Reuters

uhapšeni i saučesnici

Skoplje: Uhapšen osumnjičeni za napad na Zijadina Selju!

Prilikom pretresa kuće Georgijevskog policija je pronašla i zaplenila kao dokazni materijal odeću osumnjičenih koju su nosili tokom dešavanja u parlamentu, na kojoj ima vidljivih tragova krvi, kao i tri mobilna telefona
Objavljeno:

Makedonska policija uhapsila je Kira Georgijevskog glavnog osumnjičenog za napad na poslanika i lidera Alijanse za Albance Zijadina Selju, objavio je makedonski portal na albanskom "Koha".

Navodi se da je Kire Georgijevski, glavni osumnjičeni za napad na Zijadina Selju tokom nasilnog upada demonstranata u Sobranje Makedonije, uhapšen rano jutros, a da je istovremeno, kao saučesnih uhapšen i njegov otac.

Georgijevski i njegov otac, navodi Koha pozivajući se na policijske izvore, vide se na više snimaka bezbednosnih kamera u parlamentu kako udaraju Selju u lice.

Makedonija: Podignuta optužnica protiv devet osoba!

Na snimku se vidi i kako pet osoba vuku onesvešćenog Selju, krvavog lica, kroz hodnik skupštine.

Prilikom pretresa kuće Georgijevskog policija je pronašla i zaplenila kao dokazni materijal odeću osumnjičenih koju su nosili tokom dešavanja u parlamentu, na kojoj ima vidljivih tragova krvi, kao i tri mobilna telefona.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO-DPMNE u Sobranje Makedonije 27. aprila povređeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima je Zijadin Selja najozbiljnije. Lider Alijanse za Albance, koji je zadobio ozbiljne povrede glave, pušten je u subotu, 6. maja, na kućno lečenje.

Policija je, prema medijima, identifikovala i trećeg napadača na Selju, koji se ne vidi na snimcima iz Sobranja objavljenim u medijima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.