ZORAN ZAEV: Ja preuzimam odgovornost da Makedonija bude deo Evrope!
Foto: Profimedia

LIDER SDSM KATEGORIČAN

ZORAN ZAEV: Ja preuzimam odgovornost da Makedonija bude deo Evrope!

Pred nama su još mnogi izazovi koji zahtevaju mnogo truda, energije, entuzijazma. To vam je sve potrebno. Svako sa znanjem", rekao je Zaev
Objavljeno:

- Ja preuzimam odgovornost, uz vašu podršku, motivisan snažnim verovanjem da je to moguće i izvodljivo - i da će Republika Makedonija biti deo ujedinjene Evrope", rekao je liderot SDSM Zoran Zaev. - Makedonski građani su ujedinjeni kao nikada pre u vrednostima koje štite ljudsko dostojanstvo, garantuju jednakost pred zakonom i pravdom za sve, garantuju ekonomsku stabilnost porodice i bezbednosnu stabilnost. Mi smo ujedinjeni u različitosti. Makedonci, Albanci, Turci, Srbi, Vlasi i Romi. Politički opredeljeni i neodlučni. Mladi i stari. Radnici i biznismeni ... Mi smo ujedinjeni u nadi da zajedno možemo uspeti ako spajamo ljude preko njihovih zajedničkih interesa. Dišemo kroz različite tradicije, boje, ukusa, iskustve kolektivne prošlosti. To nas približava u istoriji, nije povezano sa sadašnjošću i obezbeđuje našu budućnost - kaže Zaev.

Po njegovim rečima - različitost je naša snaga i tako će se pobediti režim. Tako stvoriti život.

- Pružamo jedinstvo, suverenitet i jedinstvenost zemlje.I Makedonija je Evropa u malom. Zemlje poput Makedonije, ne nastajuslučajno. One su primer kako svako ima svoje mesto u demoratskim procesima koji omogućavaju napredak i progres. I zato uspeh Makedonije u ovom konceptu zajednice će biti uspeh i ujedinjene Evrope, ističe Zaev.

- Zaslužili smo nakon svih izazova koje smo prošli viviziju i plan da postojimo. 10 godina smo se borili protiv autokratskog režima i sada smo na pragu slobode, demokratije i evropske perspektive. Tako da 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i NOB, a dan ujedinjene Evrope ima poseban značaj za nas.

- Korak smo do formiranja nove demokratske vlasti u Republici Makedoniji i ljubav prema Makedoniji graditi i izgraditi evropsku Makedoniju - rekao je Zaev.

Da se ne lažemo sa Zoranom Zaevim:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.