ALBANKA POSTALA DIREKTORKA KLINIKE, ZAPOSLENI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Jedno im nikako NIJE JASNO, da li je REALNO?
Bolnica, Ilustracija, Foto: Nemanja Pančić

HIT

ALBANKA POSTALA DIREKTORKA KLINIKE, ZAPOSLENI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Jedno im nikako NIJE JASNO, da li je REALNO?

Besia Iljazi je pre mesec dana postavljena na tu funkciju

Objavljeno:

Na Klinici za toksikologiju u Skoplju vlada neobična atmosfera, jer nova organizaciona direktorka, koja je Albanka, ne zna makedonski jezik, pa svog oca vodi kao prevodioca da bi mogla da komunicira sa zaposlenima, piše Telma.

Besia Iljazi je pre mesec dana postavljena na tu funkciju, a do sada je, navode mediji, samo jednom prisustvovala kolegijumu, i to sa prevodiocem.

Iljazi, kako javlja MKD.mk, kao prevodioce koristi dve sekretarice koje inače rade na toksikologiji. Ipak, često sa njom na kliniku dolazi i njen otac, a zaposleni kažu da kad Iljazi i njen otac šetaju hodnicima, izgledaju kao da joj je telohranitelj.

"Samo jednom smo je videli, kada je došla da se predstavi. Tada je čitala sa nekog papira, na jako lošem makedonskom. Više puta je videli kako šeta hodnicima sa ocem, izgleda kao da joj je obezbeđenje", tvrdi izvor portala MKD.

Iz Ministarstva zdravlja su potvrdili da je Iljazi postavljena na funkciju 14. februara.

"Besija Iljazi je imenovana za organizacionog direktora Klinike za toksikologiju 14. februara ove godine. Po zakonu o zdravstvenoj zaštiti svaka univerzitetska klinika treba da ima dva direktora, jednog medicinskog i jednog organizacionog direktora. Završila je Ekonomski fakultet, ima prethodno radno iskustvo u struci“, navodi se u odgovoru Ministarstva zdravlja medijima.

Bolnica
Bolnicafoto: EPA / Julien de Rosa

Ministarstvo zdravlja nije odgovorilo na pitanje da li je primilo žalbe na njen rad i sa koje pozicije Iljazi dolazi kao ekonomski direktor Klinike za toksikologiju.

Iz javno dostupnih informacija, mediji navode da je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tetovu i da je prethodno bila zaposlena u odeljenju za finansije u opštini Tetovo, kao i u kabinetu zamenika ministra Kultura Sedat Sulejmani. Međutim, u tom ministarstvu kažu da Iljazi tamo nikada nije bila zaposlena.

"Osoba za koju pitate, Besija Iljazi, nikada nije bila zaposlena u Ministarstvu kulture, već je bila angažovana po ugovoru u kabinetu zamenika ministra kulture Sedata Sulejmanija, od septembra 2020. do 17. januara 2022. godine“, navodi se u odgovoru Ministarstva kulture.

Bonus video:

03:49

NIJE DRŽAVA SVE ŠTO SE VIORI: ALBANCI MRZE SVE SLOVENE, NE SAMO SRBE Bratina: Nikome ne odgovara da se Velika Albanija širi Balkanom! NEĆE TO DOZVOLITI

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.