HTELI SU DA JE OTMU PAR DANA RANIJE, ALI...? Isplivale nove tvrdnje o brutalnom ubistvu malene Vanje!
Vanja Gorčevska, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Damir Dervišagić, Tamara Trajković

REGION I DALJE NE MOŽE DA DOĐE SEBI

HTELI SU DA JE OTMU PAR DANA RANIJE, ALI...? Isplivale nove tvrdnje o brutalnom ubistvu malene Vanje!

Devojčica je nestala 27. novembra oko 7.20 časova kada je krenula u školu, a njeno zakopano telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazde nadomak prestonice Severne Makedonije

Objavljeno:

Otmičari male Vanje Gorčevske, koja je nađena mrtva u Skoplju, navodno su imali dobro organizovan plan za otmicu 14-godišnjakinje, a grupa koju je predvodio Ljupčo Palevski imala je strogu hijerarhiju, rečeno je u emisiji KOD.

Kako piše Tocka.mk, u emisiji KOD, koja je emitovana u nedelju, otkriveno je da su Vanjini otmičari, pre nego što su je oteli, navodno već jednom prošli pored zgrade u kojoj je devojčica živela. Oni su navodno kidnapovanje dugo planirali.

Rečeno je da su otmičari pronašli slepu tačku da ih ne uhvate kamere "bezbednog grada", pa su prethodno proučili rutu kojom treba da idu, ali i parking gde su čekali pravi trenutak da zgrabe Vanju.

Nakon što su zgrabili devojčicu, Vanju su odveli u podrumsku prostoriju od koje je Palevski imao ključ, odnosno ranije je bio njegov. Tamo su devojčici vezali ruke i stopala, nakon čega je stavljena u vreću za spavanje.

Što se tiče "citroena" Palča Žežovskog, koji je otet nekoliko dana ranije i takođe ubijen, on se kretao unapred određenom trasom brzinom pešaka, simulirajući tako Vanjino kretanje do škole.

Kako je rečeno u emisiji, prvi snimci dolaze iz obližnje menjačnice, a uzela ih je policija, prenosi Faktor.

Otmičari su navodno hteli da sprovedu plan otmice Vanje 24. novembra, u petak, ali su se predomislili jer je taj dan bio veoma "živ i prometan".

Prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo koje je potreslo Makedoniju, Ljupčo Palevski-Palčo, dok je bežao iz Makedonije, i pre početka zvanične istrage, navodno je dobio veliku sumu novca iz Švajcarske brzim transferom u Srbiju, otkriva KOD.

Palevski je uzeo novac i sa njim živeo nekoliko dana u Srbiji, pre nego što je preko Bugarske pobegao u Tursku, gde je uhapšen.

Espreso nije mogao nezavisno da proveri ove navode.

Podsetimo, devojčica je nestala 27. novembra oko 7.20 časova kada je krenula u školu, a njeno zakopano telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazde nadomak prestonice Severne Makedonije.

Istragom je ustanovljeno da je devojčica oteta u ulazu zgrade gde je živela, da su joj vezane ruke i noge, te da je ubačen u vreću za spavanje, a potom u vozilo "citroen" koje su otmičari, kako se sumnja, ukrali od Panča Žežovskog kojeg su prethodno ubili i zakopali u Velesu.

Nakon što je Vanja upucana, odmah je i zakopana.

Vanja Gorčevska
foto: Tamara Trajković, Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Podsetimo, do sada je privedeno šest osoba zbog sumnje da su na neki način povezani sa otmicom, odnosno ubistvom male Vanje i Panča Žežovskog. Ljupčo Palevski-Palčo se sumnjiči da je planirao, organizovao i izvršio dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dve žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev.

Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu. Poslednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobegne iz Beograda u Tursku, odakle bi trebalo da bude izručen makedonskim vlastima.

Bonus video:

03:55

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE BIĆE ISPORUČEN U NAJKRAĆEM ROKU Novinar iz Turske za Kurir: JEDNA STVAR SVE KOMPLIKUJE

(Espreso/ Telegraf/ A.M./ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.