ZAEV PRVI PUT POSLE SINOĆNJEG NAPADA: Prebijanje poslanika je organizovao Gruevski, ovo je bio pokušaj ubistva! (VIDEO)
Foto: Reuters

TEŠKE POVREDE

ZAEV PRVI PUT POSLE SINOĆNJEG NAPADA: Prebijanje poslanika je organizovao Gruevski, ovo je bio pokušaj ubistva! (VIDEO)

On danas nije želeo da se odazove pozivu makedonskog predsednika Đorđa Ivanova, koji je pozvao sve stranačke lidere u svoj kabinet nakon sinoćnjeg incidenta
Objavljeno: 15:35h

Lider makedonskog SDSM Zoran Zaev drži konferenciju povodom sinoćnjeg upada batinaša sa fantomkama VMRO-DPMNE u parlament i prebijanja poslanika.

Zaev, koji je sinoć dobio ozbiljne povrede glave, odlučio je da se obrati javnosti povodom sinoćnjeg događaja.

- Nasilje prema novinarima i legitimno izabranim predstavnicima građana su podstakli Nikola Gruevski, Đorđe Ivanov, Trajko Veljanovski, Mitko Čavkov i grupa njihovi saradnika koje je pogodio tranfer vlasti - rekao je Zaev.

Džaferi: Teška situacija, ali sve će leći na svoje mesto!

On danas nije želeo da se odazove pozivu makedonskog predsednika Đorđa Ivanova, koji je pozvao sve stranačke lidere u svoj kabinet nakon sinoćnjeg incidenta.

Zaev je na konferenciji za novinare pozvao građane da ostanu mirni i prisebni, a zaposlenicima u državnim institucijama da deluju u skladu sa zakonima zemlje.

- SAD, EU i međunarodna zajednica vidi da smo 'motor' od obnove demokratije u zemlji. Juče je bio planiran pokušaj ubistva - rekao je Zaev, koji je tokom konferencije i zaplakao.

On je najavio da će nakon izbora predsednika Sobranja politički proces biti nastavljen izborom nove makedonske vlade, koju, kako je rekao, svi očekuju.

On je čestitao Talatu Džeferiju na izboru, a lidera VMRO-DPMNE i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, predsedavajućeg parlamenta Trajka Veljanoskog, zvaničnika MUP-a Čavkov Mitka i predsednika Đorđa Ivanova i njihove saradnike da su odgovorni za noćašnje nasilje.

- Juče je bio test za građane i Makedoniju - poručio je Zaev.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.