Džaferi: Teška situacija, ali sve će leći na svoje mesto!
Foto: Fonetap

dan posle haosa

Džaferi: Teška situacija, ali sve će leći na svoje mesto!

"Zeri" navodi da je Džaferi juče poručio da neće "dozvoliti uzurpaciju institucija"
Objavljeno:

Izabrani predsednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi izjavio je da će "biti posledica" zbog onog što se sinoć dešavalo u parlamentu, ali da veruje da će "sve leći na svoje mesto".

Džaferi, član Demokratske unije za integraciju (DUI), jedne od stranaka Albanaca u Makedoniji, posle čijeg izbora je nastao haos u Sobranju, rekao je za prištinski "Zeri" da je "ovo teška situacija" i da će "događaji od sinoć sigurno imati svoje reperkusije".

- Ipak, verujem da će sada sve leći na svoje mesto. Albanski poslanici su dobro, mi smo odmah evakuisani i nismo u opasnosti - rekao je Džaferi.

"Zeri" navodi da je Džaferi juče poručio da neće "dozvoliti uzurpaciju institucija".

HAOS U MAKEDONIJI: Maskirani nasilnici iz VMRO-DPMNE uleteli u Parlament i Zaevu razbili glavu! (FOTO) (VIDEO)

Makedonski MUP je saopštio da je situacija u centru Skoplja normalizovana, nakon što je u centru makedonske prestonice u protestima povredđeno između 77 i 100 ljudi.

foto: Fonetap

U makedonskom Sobranju se od 18 sati sinoć odvijala istinska drama, gde su demonstranti, nakon što je parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsedavajućeg parlamenta, upali u zgradu i napali i raskrvarili glave lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsednika te stranke Damjanu Mančevskom, a teže je povređen poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela, javili su tamošnji mediji. Zaev je lakše povređen u pesničenju.

Većina u makedonskom Sobranju koju čine SDSM Zoran Zaev i albanske stranke, izabrala je juče, posle prekida sednice Talata Džaferija za predsednika parlamenta, a pristalice pokreta "Za zajedničku Makedoniju" upali su u zgradu Sobranja gde ih je obezbeđenje sprečilo da se popnu stepenicama u salu u kojoj su poslanici.

foto: Fonetap

Među demonstrantima bilo je i ljudi sa crnim maskama na licima. Do izbora Džaferija došlo je pošto je predsedavajući Sobranja Trajko Veljanovski prekinuo sednicu Sobranja, na čijem dnevnom redu nije bio izbor novog predsednika parlamenta.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.