IZDATA NAREDBA ZA POMAGAČA PALEVSKOG: Poznati novi detalji BEGA u Tursku, vozača osumnjičenog slede OZBILJNE KAZNE?
Ubistvo Vanje Gorčevske, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

femicid

IZDATA NAREDBA ZA POMAGAČA PALEVSKOG: Poznati novi detalji BEGA u Tursku, vozača osumnjičenog slede OZBILJNE KAZNE?

Tužilaštvo u Skoplju dalo je zvaničnu narednu za pomagača Ljupča Palevskog, osumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju izdalo je naredbu za sprovođenje istražnog postupka za jedno lice zbog osnovane sumnje da je izvršilo krivično delo pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela iz člana 365 stav 3 do stav 1 Krivičnog zakonika. U pitanju je Stefan D, koji se sumnjiči da je Ljupču Palevskom Palči pomogao u bekstvu.

"Osumnjičeni je od 1. do 3. decembra 2023. godine pomogao da se izvršilac ne otkrije za dva krivična dela – otmicu iz člana 141. Krivičnog zakonika, kao i dva ubistva na svirep način (jednog maloletnog i jednog punoletnog lica) iz koristoljublja, te mu obezbedilo prevoz automobilom.

Osumnjičeni Stefan D. je, nakon prethodne komunikacije i dogovora s izvršiocem koji se nalazio u Republici Srbiji, vozilom marke "Land Rover" strumičkih registarskih oznaka uputio ka Beogradu. Tamo je sreo počinioca i zajedno tim vozilom krenuli su ka granici Srbije sa Bugarskom – granični prelaz Kalotina.

Stefan D.
Stefan D.foto: Facebook

Granicu su prešli 2. decembra, krećući se preko teritorije Republike Bugarske, istog dana su stigli na granicu sa Turskom, granični prelaz Kapitan Andreevo, i ušli u Tursku.

Tu su bili zajedno do 3. decembra, nakon čega je izvršilac ostao, a osumnjičeni je krenuo vozilom preko Grčke ka Severnoj Makedoniji, gde je zadržan na graničnom prelazu Star Dojran.

Nadležni javni tužilac podneo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje predlog za određivanje mere pritvora osumnjičenom", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, za još jedno lice koje je od juče zadržano 24 sata u policijskoj stanici, upućeno je obaveštenje Skopskom javnom tužilaštvu. Javni tužilac je ocenio da u ovom trenutku nema zakonskih osnova za predlaganje mera bezbednosti, ali se nastavljaju provere njegove eventualne umešanosti u krivično-pravni događaj.

Podsetimo, Palevski se sumnjiči da je ubio 14-godišnju Vanju Gorčevsku iz Skoplja i Panča Žežovskog iz Velesa. On je, prema navodima policija i tužilaštva 30. novembra napustio Severnu Makedoniju i otišao u Srbiju, a odatle u Tursku, gde je i uhapšen.

Bonus video:

03:55

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE BIĆE ISPORUČEN U NAJKRAĆEM ROKU Novinar iz Turske za Kurir: JEDNA STVAR SVE KOMPLIKUJE

(Espreso/ Telegarf.rs/ M.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.