DVOSTRUKO UBISTVO U MAKEDONIJI: Šta je otkrila policijska istraga ubistva u Skoplju?
Foto: Promo

usijanje

DVOSTRUKO UBISTVO U MAKEDONIJI: Šta je otkrila policijska istraga ubistva u Skoplju?

Prema izjavama osumnjičenih, nakon što su ubili Žežovskog, oni su ga zakopali u blizini Velesa, a prema njihovim svjedočenjima, njegovo telo je pronađeno 3. decembra

Objavljeno:

Ceo region potresla je vest da je Vanja Đorčevska (14) za kojom je tragao Balkan pronađena mrtva. Vanja je ubijena u ponedeljak ujutru, odnosno 27. novembra 2023. godine oko 10.00 časova.

Na konferenciji za novinare 4. decembra ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski izneli su detalje o počiniocima.

Sve je počelo 22. novembra kada je u Velesu nestao sedamdesetčetvorogodišnji Pance Žežovski, frizer poznat među sugrađanima. Nije odgovarao na telefonske pozive svoje ćerke, pa je ona 24. Novembra prijavila nestanak. Samo nekoliko dana kasnije, 27. novembra, šezdesetak kilometara od Velesa, u centru Skoplja, prijavljen je drugi nestanak.

Ujutro u 8.35 sati, majka maloletne Vanje Đorčevske prijavila je policiji da je njena ćerka napustila kuću u 7.20 sati, ali nije stigla u školu. U 11 sati u policijsku stanicu se javio i Vanjin otac. Pri tom, prema rečima ministra Spasovskog, otac je rekao da ne zna ništa osim da se devojčica nije pojavila u školi.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) 3. decembra privelo pet osumnjičenika, trojica su priznala krivicu. Prema svedočenju, žrtva iz Velesa bila je u dužničkom odnosu s jednim od osumnjičenih. Bio mu je komšija i dugovao mu je 500 eura, pa je izabran kao žrtva da bi njegov automobil 'citroen' bio upotrebljen za otmicu Vanje Đorčevske koja se kasnije dogodila.

Prema izjavama osumnjičenih, nakon što su ubili Žežovskog, oni su ga zakopali u blizini Velesa, a prema njihovim svjedočenjima, njegovo telo je pronađeno 3. decembra.

Prema dosadašnjim saznanjima, u oba slučaja radi se o istom ubici. Neki od osumnjičenih su stražarili, neki svedočili ubistvima, ali samo je jedan bio izvršilac. Glavni osumnjičeni je sa svojim advokatom pobegao u Beograd, pa onda u Bugarsku.

Gosti “Usijanja”:

Dejan Radenković - bivši funkcioner MUP-a

Ljubiša Božić - sudski veštak

Rajko Nedić - odgovorni urednik Kurira

Urednik i voditelj: Jelena Pejović

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.