DETALJI DRAME U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Muškarac pokušao da KIDNAPUJE decu, ušao golfom u školsko dvorište?
Škola, ilustracija, Foto: DANIEL REINHARDT / AFP / Profimedia

užas

DETALJI DRAME U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Muškarac pokušao da KIDNAPUJE decu, ušao golfom u školsko dvorište?

Poznati su detalji pokušaja kidnapovanja u gradu u Severnoj Makedoniji

Objavljeno: 14:32h

Jutros je u OŠ "Strašo Pindžur" u Karbincima u Severnoj Makedoniji pokušana otmica dvoje dece šestog i devetog razreda.

Događaj je potvrdio predsednik opštine Karbinci Viktor Paunov, dok je policija obavestila da je oko 9.30 u školsko dvorište putničkim vozilom marke "golf" došao mladić, koji je, prema prijavi, pozvao jednu učenicu da uđe u njegov automobil kako bi je vodio na kafu.

Kako se navodi u saopštenju policije, ona se odmah vratila u školu i prijavila se direktoru.

Policija, ilustracija
Policija, ilustracijafoto: Petar Aleksić

"U ovom nemilom događaju koji se dogodio jutros nešto posle 9.30 časova, došlo je do pokušaja kidnapovanja dvoje dece, odnosno dvoje učenika OU „Strašo Pindžur“ ovde u Karbincima. Ono što imam kao informaciju od osoblja škole i inspektora da je bilo takvog pokušaja, ti otmičari su pokušali da uvedu decu u vozilo koje je ušlo na početak dvorišta. Sigurnosne kamere su snimile vozilo. Istraga je u toku, radi se na utvrđivanju registarske tablice samog vozila", rekao je predsednik opštine Karbinci Viktor Paunov.

On apeluje na roditelje i sve one koji se kreću u ovom delu da ne brinu, ali je uputio i apel MUP-u i Ministarstvu unutrašnjih poslova Štip da povećaju bezbednost ovog dela opštine Karbinci, bar u školama jer poslednjih godina nema policijskog obezbeđenja.

Policija
Policijafoto: Nenad Kostić

"U policijskom saopštenju se navodi da je danas u 09.52 časova u SVR Štip iz osnovne škole u ​​opštini Karbinci prijavljeno da je oko 09.30 časova mlada muška osoba došla u školsko dvorište u "golfu", a koje je, prema prijavi, pozvalo učenika da uđe u njegov automobil da ode na kafu, ali se ona odmah vratila u školu i prijavila direktoru".

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/ Telegraf.rs/ I.N)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.