OVO JE ČOVEK ČIJE JE TELO PRONAĐENO DANAS, PANČE I MALA VANJA STRADALI OD RUKU ISTIH LJUDI: On je nestao PRE nje!
Panče Žežovski, Foto: Facebook/Pance Zezovski

tragedija

OVO JE ČOVEK ČIJE JE TELO PRONAĐENO DANAS, PANČE I MALA VANJA STRADALI OD RUKU ISTIH LJUDI: On je nestao PRE nje!

U vezi sa oba slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici

Objavljeno: 23:02h

Panče Žežovski (74) iz Velesa pronađen mrtav, a njegov nestanak je prijavljen 22. novembra. Kako je saopštilo tužilaštvo, isti ljudi stoje iza ubistava Pančea i Vanje Gorčevske (14), koja je danas pronađena mrtva.

Nakon mera koje su preduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas u okolini Skoplja je pronađeno beživotno telo maloletne Vanje, piše kurir.mk.

U vezi sa oba slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici.

Podsetimo, vozilo marke "citroen" je pronađeno zapaljeno, a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv "sebičnost".

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području SVR Skoplje, SVR Veles i SVR Štip, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računari, vozila i dr., obavljeni su brojni razgovori sa porodicama, poznanicima i prijateljima, a u istražne radnje svakodnevno je bilo uključeno nekoliko stotina policajaca koji su isključivo radili na ovim slučajevima.

Javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dve lokacije na kojima su pronađena tela nestalih. Izdati su nalozi za obdukciju tela žrtava. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i veštačenje svih tragova i dokaza sa obe lokacije.

Javni tužioci su izdali naloge za pretrese više lokacija, obezbeđivanje snimaka video nadzora, lociranje na osnovu baznih stanica, analizu i forenziku elektronskih uređaja, forenziku materijalnih tragova i dokaza, uključujući automobil povezan sa tragičnim događajima.

Nakon izvršenih dokaza i naloženih veštačenja, tužilaštvo će protiv svih osumnjičenih pokrenuti odgovarajuće postupke.

Bonus video:

00:09

Ubistvo i samoubistvo u Kaluđerici

(Espreso / Telegraf / Kurir.mk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.