IPAK LAŽNA UZBUNA: Albanci pretili da će dići u vazduh sud u Tetovu!
Foto: Reuters

nema mesta panici

IPAK LAŽNA UZBUNA: Albanci pretili da će dići u vazduh sud u Tetovu!

U pismu je navedeno da se velika količina eksploziva nalazi u zgradi Osnovnog suda i poziva se na napad na nju. Žena je pozvala policiju koja je pretražila objekat, ali nije ništa našla
Objavljeno: 18:05h

Nacionalna oslobodilačka vojska (ANA) zapretila je dizanjem u vazduh suda u Tetovu, prenose makedonski mediji.

Makedonska policija pretražuje objekat.

ANA je poznata i kao makedonska UČK-a, jeste separatistička organizacija koja je 2001. godine započela oružani sukob na teritoriji Republike Makedonije.

Kako je preneo sajt Vesti.mk, jedna stanovnica Tetova (39) u advokatskoj kancelariji u kojoj radi našla je pismo u kojem se poziva na napad na zgradu suda. U navodnom saopštenju ANA piše i da je "dosta bilo igranja sa narodom".

U pismu je navedeno da se velika količina eksploziva nalazi u zgradi Osnovnog suda i poziva se na napad na nju. Žena je pozvala policiju koja je pretražila objekat, ali nije ništa našla.

Makedonski MUP saopštio je da je Policijska stanica u Tetovu jutros dobila obaveštenje o pretnji. Pismo s pretećom porukom ostavljeno je na vratima advokatske kancelarije Nataše Janevske.

Kako se navodi, u ćiriličnom pismu piše da će "13. aprila biti dignut u vazduh sud u Tetovu, te da se u zgradi nalazi velika količina eksploziva i da je dosta igranja sa ljudima", a u potpisu je OVK.

Odmah su preduzete sve bezbednosne mere, na lice mesta su izašli pripadnici protivdiverzione jedinice, koji su pregledali zgradu suda i okolinu. Utvrđeno je da je pretnja bila lažna. Ipak, zaposleni u Osnovnom sudu ne osećaju se sigurno nakon ovog događaja i smatraju da će pretnja uticati na rad te pravosudne ustanove.

ANA je poznata i kao makedonska UČK-a, jeste separatistička organizacija koja je 2001. godine započela oružani sukob na teritoriji Republike Makedonije. Po nekim izvorima ona je usko povezana sa Oslobodilačkom vojskom Kosova (OVK).

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.