ZAEV: Laž je da će Makedonija tužiti Srbiju za genocid!
Foto: AP

ZAEV: Laž je da će Makedonija tužiti Srbiju za genocid!

- Ja ću kao premijer da se zalažem da unapredim međusobnu saradnju na svim nivoima. Samo na taj način ćemo doprineti dobrobiti građana Srbije i Makedonije - rekao je Zaev
Objavljeno: 12:59h

Predsednik makedonske opozicione SDSM Zoran Zaev rekao je da nije tačno da će Makedonija tužiti Srbiju za genocid i dodao da je to laž koja je trebalo da posvađa bratski srpski i makedonski narod.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zaev, koji je oko SDSM okupio većinu u makedonskom parlamentu sa albanskim partijama DUI i Besa, kaže da će se, ako postane premijer, zalagati za unapređenje ionako dobrih odnosa sa Srbijom.

- Ja ću kao premijer da se zalažem da unapredim međusobnu saradnju na svim nivoima. Samo na taj način ćemo doprineti dobrobiti građana Srbije i Makedonije i to je ono što verujem da oni očekuju od nas - rekao je Zaev.

Na konstataciju da deo srpske javnosti smatra da kriza u Makedoniji ima etničke osnove i da je njena suština u albanskom separatizmu, Zaev kaže da nema separatizma već želje da svi narodi koji žive u Makedoniji, stoje zajedno.

Govoreći o albanskoj platformi, Zaev kaže da taj dokument sadrži mere za ressavanje problema i potreba svih gradjana u skladu sa Ustavom, i da predviđa širu upotrebu jezika nacionalnih manjina - albanskog, turskog, srpskog, romskog.

On je rekao da programom nove vlade nije predviđeno menjanje niti himne, niti grba i zastave Makedonije, niti će se drugi narodi osuđivati za genocid.

- Nema osuđivanja drugih naroda za genocid, kao što su bile laži kako bi nas posvađali sa našim prijateljskim, srpskim narodom - podvukao je on, i dodao da je pobeđen režim koji je gradio podele među narodima.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.