Ambasador SAD u Skoplju: Makedonija napustila principe demokratije!
Foto: Fonetap/Beta

izrazio zabrinutost

Ambasador SAD u Skoplju: Makedonija napustila principe demokratije!

Ianov je odbio da mandat za formiranje nove makedonske vlade da Zaevu, koji je parlamentarnu većinu od 67 poslanika obezbedio u dogovoru sa dve albanske političke partije – DUI i pokretom BESA
Objavljeno:

Džes Bejli, ambasador SAD, izrazio je zabrinutost zbog toga što je, kako smatra, Makedonija napustila principe demokratije i vladavine prava, pošto je predsednik Đorđe Ivanov odlučio da ne dodeli mandat za sastav nove vlade lideru opozicione SDSM Zoranu Zaevu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bejli je na svom Tviter nalogu poručio da se slaže sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, koji je nakon odluke Ivanova poručio da se demokratski principi moraju poštovati, čak i kada se sa njima ne slažemo.

DRŽAVNI UDAR U MAKEDONIJI! Predsednik i svi ostali MORAJU da poštuju rezultate izbora!

- Slažem se sa komesarom Johannesom Hanom. Zabrinut sam zbog udaljavanja Makedonije od principa demokratije i vladavine prava, osnovne vrednosti NATO-a - napisao je Bejli.

Ianov je odbio da mandat za formiranje nove makedonske vlade da Zaevu, koji je parlamentarnu većinu od 67 poslanika obezbedio u dogovoru sa dve albanske političke partije – DUI i pokretom BESA.

Uslovi da DUI i BESA podrže Zaeva izloženi su u "Tiranskoj platformi", koji, prema mišljenju Ivanova, narušavaju suverenitet i teritorijalni integritet Makedonije.

Osim toga, Ivanov je rekao da mu savest i Ustav ne dozvoljavaju da mandat za formiranje vlade da nekom ko prihvata uslove iz "Tiranske platforme", koja je sačinjena u drugoj državi.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.