ZA PUN REZERVOAR ĆE MORATI DA DAJU ČAK 8 EVRA VIŠE! Komšije podigle cenu GORIVA DO NEBESA
Benzin, Foto: Stefan Jokić

RASTU CENE!

ZA PUN REZERVOAR ĆE MORATI DA DAJU ČAK 8 EVRA VIŠE! Komšije podigle cenu GORIVA DO NEBESA

Na benzinskim pumpama širom Hrvatske su u ponedeljak nastale ogromne gužve, jer su vozači pohrlili da napune rezervoare pre ponoći

Objavljeno:

Cene motornih goriva u Hrvatskoj će biti povećane danas, a kako bi ublažila njihov rast, Vlada te zemlje će fiksirati maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjiti akcize na dizel i benzin, izjavio je premijer Andrej Plenković, na sednici Vlade.

On je dalje rekao da vlada očekuje kako će cena dizela od danas biti 12.53 kune ili 1,65 evra, benzina 12,19 kuna ili 1,6 evra po litri, a plavog dizela 8,04 kune (1,0 evro), prenosi Hina.

Gorivo, Pumpa
foto: Printscreen/RTS

To, prema računici portala Index.hr, znači da je od ponoći pun rezervoar benzina skuplji za oko 40 kuna (5,3 evra), dizela za oko 60 kuna (7,9 evra), a autogasa za 25 kuna (3,3 evra).

Podsetivši da je Vlada pre mesec dana donela uredbu kojom je fiksirala cene motornih goriva, Plenković je naveo da bi u slučaju da se išlo s dalljim zamrzavanjem cena - mnogi distributeri poslovali s gubitkom.

Na benzinskim pumpama širom Hrvatske su u ponedeljak nastale ogromne gužve, jer su vozači pohrlili da napune rezervoare pre ponoći, izveštavaju hrvatski mediji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.