KOLIKO SE HRVATA BORI U RATU ZAHVAĆENOJ UKRAJINI? Matošić IZNEO BROJKU
Foto: Profimedia

infomacije

KOLIKO SE HRVATA BORI U RATU ZAHVAĆENOJ UKRAJINI? Matošić IZNEO BROJKU

Matošić je rekao i da će svim Rusima pod sankcijama EU biti zamrznuta imovina ukoliko je imaju u Hrvatskoj, odnosno neće je moći prodati

Objavljeno:

Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova Frano Matošić izjavio je danas da je u Ukrajini samo nekoliko dobrovoljaca iz Hrvatske, a ne 200 plaćenika kako to tvrdi zvanična Moskva.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Naš vojni ataše nije prihvatio (rusku) notu", rekao je Matošić novinarima, prenela je agencija Hina.

On je naglasio da je ruska nota upućena hrvatskom vojnom atašeu u Rusiji zbog navodnih 200 hrvatskih plaćenika koji ratuju u Ukrajini. Državni skretar je naglasio da je nota "apsolutno neprihvatljiva".

Matošić je na pitanje novinara rekao da nije zabrinut što protestne note zbog dobrovoljaca nisu upućene i drugim zemljama.

"Mi smo na tragu svih odluka EU i NATO-a", dodao je on.

Matošić je rekao i da će svim Rusima pod sankcijama EU biti zamrznuta imovina ukoliko je imaju u Hrvatskoj, odnosno neće je moći prodati.

Ministarstvo odbrane Hrvatske (MORH) sinoć je saopštilo da je hrvatski ataše Rusima odgovorio da MORH ni bilo koja druga institucija u Hrvatskoj nemaju veze sa pojedincima koji se možda nalaze u Ukrajini i o tome nemaju nikakvu informaciju.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.