Trese se Balkan: Dva jaka zemljotresa potresla Hrvatsku, panika u Splitu i Sarajevu!
Foto: Profimedia

5 stepeni po rihteru

Trese se Balkan: Dva jaka zemljotresa potresla Hrvatsku, panika u Splitu i Sarajevu!

Potres se, osim u Splitu, osetio u celoj srednjoj Dalmaciji, javlja hrvatski portal "Indeks"
Objavljeno: 15:06h

Zemljotresi jačine oko 5 stepeni po Rihteru potresli su Balkan. Najviše su se osetili u Hrvatskoj, gde je i epicentar potresa, i BiH.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Republičiki Seizmološki zavod Srbije saopštio je da je epicentar zemljotresa bio na ostrvu Čiovu, nekoliko kilometara udaljenom od Splita.

SNIMAK KORUPCIJE UŽIVO: Direktor državnog preduzeća traži da mu zaposle rođaka! (VIDEO)

Magnituda je procenjena na 5,0 i 5,1, a žarište potresa je bilo deset kilometara ispod površine tla. Potres se, osim u Splitu, osetio u celoj srednjoj Dalmaciji, javlja hrvatski portal "Indeks".

- Sedili smo u kući, odjednom je nastala velika buka, a nakon toga je počelo tresti. Sve živo se treslo u kući, 6 sekundi je trajalo i sve jače i jače iz sekunde u sekundu. Šok veliki - rekao je čitalac "Indeksa" iz Solina. - Kuvala sam ručak i u jednom trenutku sam čula jaku buku i kredenac se počeo tresti. Na jednom prozoru je puklo staklo - javila je "Jutarnjem" stanovnica naselja Ravne Njive u Splitu. Meštani kažu da je bilo kao detonacija, jak i kratkotrajan, a na Fejsbuku komentarišu da je potres bio toliko jak da su odmah izašli iz kuća.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.