UGASIO SE JOŠ JEDAN MLADI ŽIVOT: U 39. godini preminuo je on, TUGA!
Sveća, Foto: Profimedia

TUGA

UGASIO SE JOŠ JEDAN MLADI ŽIVOT: U 39. godini preminuo je on, TUGA!

Rodom iz Opuzena, Vuletić je sa suprugom Mateom pokrenuo projekat „Mandinaret” 2014. godine. Do tada je radio kao profesor geografije.

Objavljeno:

Poznati voćar i proizvođač specijaliteta od agruma Stipe Vuletić preminuo je u 39. godini. Ovo je vest koja je rastužila dolinu Neretve. Stipe je svojim inovacijama postao uzor mnogim poljoprivrednicima jer je dokazao da je marketing na evropskom tržištu itekako moguć.

Rodom iz Opuzena, Vuletić je sa suprugom Mateom pokrenuo projekat „Mandinaret” 2014. godine. Do tada je radio kao profesor geografije.

„Kao dete sam vrlo rano išao u berbu mandarina, već sa dve godine, jer u Neretvi, kada se berba završi, u to su uključeni svi, od najstarijih do najmlađih, a upravo to se desilo i ja i moj. Nakon završene škole i sticanja zvanja profesora geografije, pet godina sam radio u prosveti, nakon čega sam dao otkaz. Moja devojka Matea, koja je studirala u Austriji i Australiji, imala je ideju o direktnoj prodaji i marketingu voća na tržištu Zagreba, ali ipak u srednjoj Evropi, imala je naprednije stavove od nas domaćih poljoprivrednika i videla je celu priču iz potpuno drugačija i drugačija perspektiva“, rekao je on. je za Jutro 2018.

Projektom "Mandinaret" na tržište su plasirali slatkiše od sušenih mandarina, džemove od pomorandže i limuna i arancine, piše Jutarnji list. Organsko sveže voće sa njegovog porodičnog gazdinstva i pomenuti proizvodi izborili su svoje mesto na evropskom tržištu, a Vuletić je za svoje inovativne ideje dobio nagradu Zaba Start u kategoriji preduzetništva.

Vuletić je tako krenuo stopama svojih predaka. Naime, njegovi baba i deda Stipan i Danica bili su pioniri u proizvodnji agruma sredinom prošlog veka, pa je on njihovim stopama, uzgoju i preradi sezonskog voća, dao novu dimenziju.

(Espreso/Zagreb.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.