Trećina Hrvata misli da je opravdano silovati pijanu ženu!
Foto: Shutterstock

Poražavajući odgovori

Trećina Hrvata misli da je opravdano silovati pijanu ženu!

Za 94 odsto ispitanika neprihvatljivo je porodično nasilje nad muškarcima, a 14 odsto ih smatra da se ono ne bi uvek trebalo zakonom kazniti
Objavljeno: 15:52h

Ima među Hrvatima i onih koji smatraju da je silovanje opravdano ako je žena imala više seksualnih partnera ili ako noću sama hoda ulicom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Čak 37 odsto ispitanika iz Hrvatske, koji su učestvovali u velikom istraživanju Eurobarometra povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, smatra da je seksualni odnos bez pristanka opravdan u nekim situacijama.

STRAVA I UŽAS U PORODILIŠTU U BANJALUCI: Nožem napao porodilju i isekao je!

Ima među Hrvatima i onih koji smatraju da je silovanje opravdano ako je žena imala više seksualnih partnera ili ako noću sama hoda ulicom, ali takvih je još više u nekim drugim državama EU-a, primerice u Mađarskoj, u kojoj čak 18 odsto ispitanika smatra opravdanim silovanje žene koja se noću ide sama.

foto: Shutterstock

Istraživanje provedeno u svih 28 država članica Evropske unije pokazuje da prosečno 74 odsto ispitanika, njih gotovo tri četvrtine, smatra da je u njihovim zemljama često porodično nasilje nad ženama.

foto: Shutterstock

Istovremeno, 29 odsto ispitanika smatra da je učestalo porodično nasilje nad muškarcima, a ti rezultati znatno variraju po državama - od 61 odsto u Velikoj Britaniji do osam odsto u Bugarskoj.

foto: Shutterstock

Iako gotovo svi ispitanici (96 odsto) kažu da je porodično nasilje nad ženama neprihvatljivo, 12 odsto ne smatra da bi se to nasilje uvek trebalo zakonski kažnjavati.

Za 94 odsto ispitanika neprihvatljivo je porodično nasilje nad muškarcima, a 14 odsto ih smatra da se ono ne bi uvek trebalo zakonom kazniti.

(Espreso.co.rs / Newsweek)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.