RUSI SU ZA VREME RATA U HRVATSKOJ NAORUŽAVALI HRVATE, A NE SRBE! Progovorio Tuđmanov čovek od poverenja!
Foto: Beta

Optužbe ne prestaju

RUSI SU ZA VREME RATA U HRVATSKOJ NAORUŽAVALI HRVATE, A NE SRBE! Progovorio Tuđmanov čovek od poverenja!

“Rusija je bila naš saveznik u nabavci oružja početkom ’90. Rusi su nam isporučivali oružje na zahtev Francuske, ja sam svedok tome. Sad se smatra da su Rusi bili i ostali saveznici Srba, ali za vreme domovinskog rata naoružavali su nas, a na Srbe“, kaže Tomulić
Objavljeno: 09:29h

Iako je pre deset godina navedeno da nije ono što se predstavlja, Marin Tomulić ponovo tvrdi da je učestvovao u naoružavanju Hrvatske i to ruskim oružjem.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je za Večernji list, u svetlu pogoršanja odnosa Zagreba i Moskve, istakao da mu je veoma žao zbog toga.

Rusija je bila naš saveznik u nabavci oružja početkom ’90. Rusi su nam isporučivali oružje na zahtev Francuske, ja sam svedok tome. Sad se smatra da su Rusi bili i ostali saveznici Srba, ali za vreme domovinskog rata naoružavali su nas, a na Srbe“, kaže Tomulić. Njegovu ulogu apostrofirao je i bivši premijer Josip Manolić. “Kao premijer sam Tomuliću dao ponumoćje ovlašćenog lupca Vlade, a kasnije i službenog predstavnika Kancelarije za zaštitu ustavnog poretka u pregovorima oko cene ili načina isporuke“, napisao je Manolić u svojim memoarima. Ipak, o Tomuliću je 2006. godine Nacional pisao i naveo da je on zapravo u bekstvu od hrvatskog pravosuđa i da je našao utočište u Francuskoj, te da se sumnjiči za pronevere u poslovanjima kompanija Jadrankomerc i Maloprodaja.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.