NAJPOZNATIJI SPLITSKI BESKUĆNIK PREMINUO: Doveden u stanicu na trežnjenje, a onda su ga pronašli MRTVOG
Ilustracija, Foto: Profimedia

tuga!

NAJPOZNATIJI SPLITSKI BESKUĆNIK PREMINUO: Doveden u stanicu na trežnjenje, a onda su ga pronašli MRTVOG

Iz Udruženja su rekli da su zbog njega imali na stotine poziva, ali da se radi o čoveku koji odbija svaku pomoć

Objavljeno:

Pedesetdvogdišnji Dragan Jeremić iz Splita preminuo je u petak uveče u sobi za zadržavanje u II Policijskoj stanici u Splitu, gde je dovezen u službene prostorije zbog trežnjenja i u stanju alkoholisanosti, saopštila je splitska policija.

Jeremić je pre dovođenja u policiju kako piše hrvatski portal Index.hr bio odveden na pregled u bolnicu, ali nije zadržan na lečenju, a nedugo zatim je preminuo u policijskoj stanici. Uviđajem nije utvrđena nasilna smrt, a od čega je umro, pokazaće obdukcija, rekli su iz policije.

Ko je bio Dragan Jeremić

Kako pišu lokalni portali, Jeremić je bio najpoznatiji splitski beskućnik. Radilo se o čoveku koji se u zadnje vreme u više navrata spominjao u medijima. Sedam je godina na ulici, a u zadnje vreme obično je spavao ispred jednog marketa i u zgradi Stare Slobodne.

Policija ga je često privodila zbog remećenja reda i mira u pijanom stanju, a bezuspešno su mu pokušavali pomoći i volonteri splitskog Udruženja Most i Centar za socijalni rad.

Iz Udruženja su rekli da su zbog njega imali na stotine poziva, ali da se radi o čoveku koji odbija svaku pomoć. Ne samo njihovu nego svačiju. U teškom je zdravstvenom stanju, teški je zavisni od alkohola, ali ne želi ući ni u kola Hitne pomoći, a na lečenje ni ne pomišlja. Odbija i pomoć Centra za socijalni rad

Jeremić nije imao ni zdravstveno osiguranje, a lična karta mu je istekla. Pre je s njim bila i majka, ali je ona našla smeštaj, no on nije želio živeti s njom.

Bonus video:

14:50

POPODNEVNI DNEVNIK 25.12.2021.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.