PUTIN NAPAO PLENKOVIĆA: Pozabavite se pravima Srba koje ste proterali iz Hrvatske! (FOTO)
Foto: AP

ne da na nas!

PUTIN NAPAO PLENKOVIĆA: Pozabavite se pravima Srba koje ste proterali iz Hrvatske! (FOTO)

Pozivamo Zagreb da se umesto besperspektivnih predloga o iskustvima "mirne reintegracije" koju predlažu Ukrajincima više pozabave rešavanjem hroničnih vlastitih problema, vezanih uz prava Srba i drugih nacionalnih manjina u Hrvatskoj, piše u komentaru Kanceralije za informisanje i medije ruskog ministarstva spoljnih poslova objavljenom na službenim stranicama ministarstva
Objavljeno:

Naime, Rusi su vrlo burno reagovali na predlog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je iznesen prilikom posete Kijevu, o tome da će Hrvatska Ukrajini preneti vlastita iskustva mirne reintegracije okupiranih područja, a što bi se moglo primeniti na područja istočne Ukrajine - Donjeck i Lugansk, gde se vodi rat i gde su stvorene paradržavne tvorevine.

foto: Profimedia

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Hrvatski predlog, kako piše u komentaru Kancelarije za informisanje MVP-a, 'izaziva ozbiljnu zabrinutost Rusije'. Nadalje, ruski MVP upozorava da je osnova rešenja problema u Ukrajini mirovni sporazum iz Minska, gde je precizno označeno što se mora učiniti kako bi se regulisao problem Donjecka i Luganska. Ovakav predlog, piše u komentaru, samo odvraća pažnju Kijeva na njegove obaveze koje ima prema Sporazumu iz Minska.

- Sporazum iz MInska nema alternativu, navodi se u komentaru ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Predlog se razmatra i u sklopu sporazuma o "hrvatsko-ukrajinskoj vojnoj saradnji" pa se napominje da je cena hrvatske integracije svoje teritorije bilo progon 250 hiljada Srba u operacijama 'Bljesak' i 'Oluja'.

POSTAVIO REKORD: Pernar opet napustio emisiju i to POSLE 3 MINUTA! (VIDEO)

- Mislimo da saveti stranih 'konsultanata' mogu da stvore kod kijevskih vlasti iluziju da mogu da upotrebe nasilne scenarije za Donjeck, a tako nešto neće pomoći rešavanju tamošnje situacije stoji u komentaru.

Osim toga, rusko ministarstvo vanjskih poslova negoduje jer se hrvatski predlog o 'mirnoj reintegraciji' odnosi i na Krim, a on je, piše u komentaru - pripojen Rusiji 'na osnovu slobodne volje iskazane na referendumu na Krimu'.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.