Hrvatski milioner vraća srpskog Harvardovca kući!

Zaobilaznim putem

Hrvatski milioner vraća srpskog Harvardovca kući!

Poznati hrvatski preduzetnik Emil Tedeski održao je predavanje na poznatom američkom univerzitetu kojim je inspirisao osamdesetak studenata sa svih strana sveta, uključujući i Srbina Rajka Radovanovića
Objavljeno: 30.10.2015. 13:21h
Osnivač i vlasnik Atlantik grupe Emil Tedeski održao je predavanje u Harvardovoj poslovnoj školi u Bostonu, gde je oko osamdeset studenata prestižne obrazovne ustanove imalo priliku da čuje njegova preduzetnička iskustva iz prve ruke.

"Nije lako priznati da postoji neko pametniji od vas, ali i to je odlika pravog biznismena. Atlantik Grupa danas vredi neuporedivo više zato što sam imao hrabrosti da zaposlim ljude koji su bolji od mene, ljude koji su pametniji i hrabriji. Da to nisam učinio, firma koju vodim ostala bi zaglavljena negde u prošlom veku", poručio je čelni čovek firme koja zapošljava 5.500 ljudi.

Predavanje "iz glave", bez prezentacija i spremljenog teksta, ostavio je jak utisak na sve prisutne, pa i na studenta iz Srbije Rajka Radovanovića, koga je, kako sam kaže, Tedeski inspirisao na razmišljanje o povratku u otadžbinu.

"Kada bih imao priliku da radim s ozbiljnim mentorom i vrhunski školovanim menadžerom koji bi znanjem mogao da parira stručnjacima u globalnim kompanijama, voleo bih da se priključim njegovoj kompaniji i primenim znanje koje sam stekao u inostranstvu", zaključio je Srbin, prenosi Jutarnji.

(Espreso.rs / Jutarnji)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media