POBEDA GABRIJELA BORIĆA SE SLAVI I U HRVATSKOJ: Rođaci spremaju feštu
Gabriel Borić, Foto: Profimedia

PREDSEDNIK ČILEA

POBEDA GABRIJELA BORIĆA SE SLAVI I U HRVATSKOJ: Rođaci spremaju feštu

Proslava bi trebalo da se dogodi do kraja ove ili sledeće nedelje, kada se rođak Domagoj Kombura i njena porodica oslobode svih obaveza

Objavljeno:

I u Hrvatskoj se slavi pobedaGabrijela Borića na predsedničkim izborima u Čileu. Njegovi rođaci su tokom čitave noći pratili izborne rezultate, a sada se, kako pišu mediji, spremaju za veliku feštu.

- Jako smo svi srećni! Sad je vreme da pošalje onaj predsednički avion po mene što je bio i obećao kad je došao na Ugljan – kaže Zdenka Borić, rođaka Gabrijela Borića, koji je u nedelju postao novi predsednik Čilea.

Zdenku su novinari portala Zadarski.hr zatekli kod kuće u Ugljanu, a veliku vest iz Čilea, zbog vremenske razlike, dobila je tokom noći s nedelje na ponedeljak.

- Najmanje pet poruka mi je stiglo na mobilni. Tamo je slavlje, a i mi ćemo proslaviti – kaže ona.

Proslava bi trebalo da se dogodi do kraja ove ili sledeće nedelje, kada se rođak Domagoj Kombura i njena porodica oslobode svih obaveza.

- Domagoj je još noćas na svom profilu objavio: „Rođo je pobedio!” - veli Zdenka koju je noć probdela.

- Majka je tražila da je probudim i da pratimo rezultate na televiziji. Svi smo bili na nogama, ipak nije baš svaki dan da bi neko iz vaše porodice mogao nešto takvo da postigne - govori rođaka Borića.

Kad su novinari portala Zadarski.hr u septembru posetili Boriće u Ugljanu, Zdenka nije mislila da će njen mladi rođak doći do pobede.

- Prognoze su išle na ruku drugim kandidatima i u prvom krugu izbora Gabrijel je izgubio. Ankete su bile izjednačene, na kraju nije bila velika razlika s kojom je pobedio u drugom krugu. I u ambasadi Čilea u Zagrebu glasovi su bili podeljeni, tako da smo svi ovde na ostrvu ugodno iznenađeni – kaže Zdenka čiji je pradeda Mate brat Gabrijelovog pradede Ive.

Mate je sa svoja dva brata i sestrom ostao u Ugljanu, a Ive se sa suprugom Božicom Crnošijom, takođe iz Ugljana, i bratom Šimom, pre 124 godine uputio u Južnu Ameriku. Ostalo je, kako kažu, istorija, koju sada ispisuje njegov praunuk Gabrijel, od nedelje najmlađi predsednik Čilea u istoriji zemlje.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.